Share
Lars Ulrih: Nema više bendova koji inspirišu

Lars Ulrih: Nema više bendova koji inspirišu

Bubnjar Metallice kaže da nijedan novi bend ne inispiriše kao Guns N'Roses, Nirvana ili Oasis.

Lars Ulrich, tvrdi da bendovi sa kojim niste mogli da odvojite pogled poput Guns N’ Roses, Nirvane ili Oasis, dok je nesrećan zbog činjenice da nema više modernih bendova koji bi ga inspirisali.

U intervjuu za Noisey, bubnjar Metallice je rekao:

“Pre deset ili 30 godina, bilo je drugačije. Na primer ‘O bože Guns N’ Roses. O bože, ko su ovi Nirvana likovi! Oasis!”

“Slušao si o njima, želeo si da ih upoznaš. A sada, nema bendova koji imaju uticaja na mene. Poslednji put kada sma pomislio ‘O je****! Ovo me zaista inspiriše’, bilo je kada sam čuo bend The Sword iz Ostina u Teksasu. Rok koji me je podsetio na neku vrstu modernog Black Sabbatha. Super kul. Oni su se pojavili pre sedam ili osam godina i jednostavno sam morao da povedem te momke na turneju”.

Uvek bez dlake na jeziku, roker je nastavio: “Postoji norveški bend Kvelertak. Ovih bendova ima veoma malo danas. Ovo nije crno-bela izjava. Znam trenutno više o filmu nego o muzici jer ga više pratim. To ne znači da, ako nešto sjajno naiđe i obori me s nogu, neću pohvaliti; samo ima ih sve manje i manje”.

Metallica, Iron Maiden, Guns ‘n’ Roses pa i veterani The Rolling Stones i dalje prave multimilionske cifre, prodajući albume i svirajući na turnejama.

Ali u svetlu mnogih koji su preminuli, povukli se sa muzičke scene moramo da se nadamo da će ih neko zameniti, zar ne?

mtv.rs