Share
Larska promoviše debi album “Can’t Steal It” u Domu omladine u Kragujevcu

Larska promoviše debi album “Can’t Steal It” u Domu omladine u Kragujevcu

Prvo zvanično i dugo očekivano izdanje, grupa Larska predstaviće kragujevačkoj publici u bašti Doma omladine uživo poklon-koncertom 14. juna 2019 u 22h.

Album pod nazivom “Can’t Steal It” je na CD formatu / izdavač: Dom omladine Kragujevac. izdanje će se naći i na digitalnim platformama kao što su bandcamp gde će biti moguća opcija digitalnog preuzimanje albuma kao i mogućnost poručivanja fizičkog cd izdanja na kućnu adresu ( ili direktinom kontakt-porukom na fb strani.

Muziku Larske možda najbolje opusuju reči mladog novinara i posvećenog slušaoca:

”Bend iz Kragujevca Larska čiji zvuk ruši napuštena fabrička postrojenja iz socijalističkog perioda” – Andrea Kane

Citat, direktno povezan i sa realnim izgledom današnjeg Kragujevca koji počiva na ostacima nekada velikog industrujskog grada.

Ovim povodom bend je za koncertnu promociju spremio i iznenadjenje. Scenografija, tematski inspirisana i povezana baš sa izgledom omota albuma koji je nastao kao posledica svih dešavanja i doživljaja sredine u kojoj bend živi i stvara, dizajn potpisuje Luka Stoisavljević.

Kraća biografija benda:

Bend Larska čine: Luka Stoisavljević – bas i vokal • Dušan Lazić – bubanj • Duško Jovanović – bas / kragujevački trio koji kombinuje različite uticaje (stoner/grunge/psych/desert rock) u neobičnoj postavci – bubnjevi i dve bas gitare.

Njihov masivni zid zvuka uz pregršt upotrebe efekata u osnovi podseća na dobro poznate sastave iz 70ih i 90ih (Floyd/Kyuss/Melvins/Sabbath/AIC/Nirvana), no Larska uspeva da dokazanim formulama doda lični pečat, a uz svež i drugačiji pristup u startu ostvari i zapažena učešća na festivalima za demo a kasnije i afirmisane bendove (2016. pobednici BARF-a, 2016. i 2017 finalisti Bunt rok festivala RTS-III mesto i nagrada za najboljeg instrumentalistu festivala,Demofest,Arsenal fest,ŠLF,D.U.K..)..