Share
Lednik objavio album prvenac “Celestial Monuments”

Lednik objavio album prvenac “Celestial Monuments”

Lednik, instrumentalni bend iz Novog Sada, predstavlja publici svoje prvo izdanje pod nazivom “Celestial Monuments”.

Album sadrži 6 pesama a sam koncept albuma zasnovan je na tematici spoznaje univerzuma oko i unutar čoveka. Njihova muzika samouvereno pliva u post-rok i post-metal vodama, oblikovana u duge i atmosferične instrumentalne komade koji su temeljeni na slojevitosti gitarskih efekata, masivnih ritmičkih zakucavanja i ozbiljne igre dinamikom.

Album neće biti dostupam u fizičkom izdanju, a svi oni koji žele da podrže bend i preslušaju album moćiće to da urade preko platformi kao što su Bandcamp, YouTube, Deezer, Spotify.

Na albumu sviraju Eduard Tokoš (bubanj), Dimitrije Crvenčanin (bas), Dražen Đorđević (gitara) i Alen Habek (gitara). U decembru basistu Dimitrija je zamenio novi član benda Goran Zečević poznat po radu u bendovima Pry i Meddle.

Lednik-bend-novi-sad

Produkciju i mix albuma “Celestial Monuments” potpisuju Lednik. Snimao Nenad Grujić u Studiju 17C. Mastering je radio Sava Tomić. Art omota albuma i youtube animacije je kreirao Eduard Tokoš aka Eddie Wiseman.

Bend počinje sa promocijom albuma sa nastupima u Zrenjaninu, klubu Mitraljez 14. februara i u Novom Sadu, dom b-612 15. februara sa kolegama Northern Revival.

Lednik možete pratiti na linkovima: