Lelee album Čuka bije pumpa

Lelee izdali debi album ‘Čuka bije pumpa’

Slovenačka diskografska kuča Moonlee Records je u petak, 18.6. izdala debitantski album slovenačkog razigranog indie/post-punk tria Lelee.

Mr. Moonlee predstavlja debitantski album ‘Čuka bije pumpa’ slovenačkog razigranog indie / post-punk tria Lelee, koji je izašao 18.6.2021. u CD i digitalnom formatu za Moonlee Records i za hrvatsko-kanadsku diskografsku kuću Ill in the Head Records. Vinilno izdanje albuma izlazi na jesen ove godine.

Debitantski album ‘Čuka bije pumpa’ obeležavaju udarna žensko-moška višeglasja (na makedonskom in srpskom jeziku) u tradiciji bendova poput Yo La Tengo, koja ostanu dugo usidrana u vašim glavama. Trio inspiraciju crpi u pionirskom neispeglanom zvuku indie rock dinozavrova à la Dinosaur Jr. i The Pixies, novodobnim indie punk ambasadorima poput Sweeping Promises i Uranium Club, lakoživom jangle popu sa obe američke obala, a u smislu regionalne autentičnosti i u jugoslovenskom novom valu. Unatoč generacijskoj razliki među članovima benda svi djele iskreno sklonost prema zvuku indie tradicije, koju sa radošču izgnjeće u savremenije kombinacije sa kojima nagovaraju modernijeg slušaoca.

Moglo bi se reći, da se kod Lelee susrečemo sa nekakvim imaginarnim jadranskim indie-rockom, koji je emotivan, iskren i neposredan, te unatoč alternativnom karakteru ipak dovoljno pitak i za više mainstreamovske radijske frekvencije i širu publiku. Unatoč blago retro štimungi debitanski album Lelee ‘Čuka bije pumpa’ ne bi mogao nastati nigde drugde i nikada pre.

Lelee – Čuka bije pumpa

Lelee će novi album intenzivno promovirati i na koncertima:

18.6.2021 @ Maribor, Pekarna (FB event)

29.7.2021 @ Ljubljana, Gala Hala – Letni vrt (FB event) / + Gazorpazorp

Najava više koncertnih datuma uskoro.

Lelee linkovi:

Total
10
Shares
Previous Article
Seljačka Buna u zemunskom klubu Fest

Seljačka Buna 27. juna u zemunskom klubu Fest

Next Article
Sajber Banditi Djevojka iz ulaza br. 3

Sajber Banditi predstavili spot za debi singl “Djevojka iz ulaza br. 3”