Thanks-For-The-Dance-by-Leonard -Cohen

Leonard Cohen ‘Thanks for the Dance’ na vrhu top lista

Thanks For The Dance’, novi, posthumni album Leonarda Cohena debitovao je na prvom mestu top liste najboljih albuma u umetnikovoj rodnoj Kanadi ( Nielsen SoundScans Top 200 Album) . Širom sveta, album je prigrljen sa najtoplijim recenzijama, a izdvaja se, već sada, kao divna posveta Cohenovoj zaostavštini.

Thanks for the Dance je pun mudrih razmišljanja i prediven poezije”  – SPIN

Cohenov bariton stvoren je da zavede, ali i da uteši. Na njegovom finalnom albumu više nego ikada, intimin i vibrirajući vokali prodiru do kostiju” – The Globe and Mail

Thanks for the Dance je prigodan opraštaj od osobe, koja je, bilo da je u vašem životu bila dan ili čitav život , napravila neverovatno veliki uticaj na muziku. Lep odgovor na ploču “Song of Love  Hate” . Zadovoljstvo je bilo naše, Lenarde”Exclaim

Cohenov  uzvišen album ‘Thanks for the Dance’ je posthumna poruka milosti”” – Rolling Stone

Posthumni album koji iskazuje beskompromisnu umetnost do samog kraja” – NME

Thanks For The Dance je  pravo niotkuda zaposeo prva mesta na Top listama najboljih albuma  u Belgiji, Danskoj, Nemačkoj, Holandiji, Norveškoj i Švajcarskoj.

Mini-dokumentarac “The Story of Thanks For The Dance” sadrži intervjue sa producentom (Adam Cohen), snimateljem (Michael Chaves), kao i onima koji su doprineli njegovog nastanku, a to su: Leslie Feist, Daniel Lanois, Richard Reed Perry (Arcade Fire), Zac Rae (Death Cab For Cutie), Damien Rice  i Patrick Watson. Svako od učesnika opisuje svoj put koji ga je doveo do rada na ovom albumu, istražuje doprinos, značenje i težinu koju ovaj album nosi sa sobom. Pogledajte taj dokumentarac OVDE.

Leonard Cohen jedan je od najdugovečnijih kulturoloških ikona moderne istorije. Njegova muzika, poezija i proza, umetnost uopšte, nastavljaju da imaju uticaj i da inspirišu  publiku širom sveta.

“Thanks For The Dance” CD & vinil u prodaji je u prodavnicama Menarta.

Poslušajte Thanks For The Dance OVDE.

Total
4
Shares
Previous Article
The-Pretenders-zagreb-lauba

Žestoka svirka The Pretendersa i Heaven 17 pregrijala zagrebačku Laubu

Next Article
Meduza

Meduza, Dubioza Kolektiv, Vojko V, KUKU$ i z++ prva imena 4. Sea Star Festivala