Share
Leonard Cohen ‘Thanks for the Dance’ na vrhu top lista

Leonard Cohen ‘Thanks for the Dance’ na vrhu top lista

Thanks For The Dance’, novi, posthumni album Leonarda Cohena debitovao je na prvom mestu top liste najboljih albuma u umetnikovoj rodnoj Kanadi ( Nielsen SoundScans Top 200 Album) . Širom sveta, album je prigrljen sa najtoplijim recenzijama, a izdvaja se, već sada, kao divna posveta Cohenovoj zaostavštini.

Thanks for the Dance je pun mudrih razmišljanja i prediven poezije”  – SPIN

Cohenov bariton stvoren je da zavede, ali i da uteši. Na njegovom finalnom albumu više nego ikada, intimin i vibrirajući vokali prodiru do kostiju” – The Globe and Mail

Thanks for the Dance je prigodan opraštaj od osobe, koja je, bilo da je u vašem životu bila dan ili čitav život , napravila neverovatno veliki uticaj na muziku. Lep odgovor na ploču “Song of Love  Hate” . Zadovoljstvo je bilo naše, Lenarde”Exclaim

Cohenov  uzvišen album ‘Thanks for the Dance’ je posthumna poruka milosti”” – Rolling Stone

Posthumni album koji iskazuje beskompromisnu umetnost do samog kraja” – NME

Thanks For The Dance je  pravo niotkuda zaposeo prva mesta na Top listama najboljih albuma  u Belgiji, Danskoj, Nemačkoj, Holandiji, Norveškoj i Švajcarskoj.

Mini-dokumentarac “The Story of Thanks For The Dance” sadrži intervjue sa producentom (Adam Cohen), snimateljem (Michael Chaves), kao i onima koji su doprineli njegovog nastanku, a to su: Leslie Feist, Daniel Lanois, Richard Reed Perry (Arcade Fire), Zac Rae (Death Cab For Cutie), Damien Rice  i Patrick Watson. Svako od učesnika opisuje svoj put koji ga je doveo do rada na ovom albumu, istražuje doprinos, značenje i težinu koju ovaj album nosi sa sobom. Pogledajte taj dokumentarac OVDE.

Leonard Cohen jedan je od najdugovečnijih kulturoloških ikona moderne istorije. Njegova muzika, poezija i proza, umetnost uopšte, nastavljaju da imaju uticaj i da inspirišu  publiku širom sveta.

“Thanks For The Dance” CD & vinil u prodaji je u prodavnicama Menarta.

Poslušajte Thanks For The Dance OVDE.