Share
Ljepilo objavilo album prvijenac “Super Attack”

Ljepilo objavilo album prvijenac “Super Attack”

Zagrebačko/pulski sastav Ljepilo predstavio je debitantski album naziva “Super Attack”.

“Samo Ljepilo postoji već nekih pet, šest godina prvo kao neka vrsta rekreacijskog benda (svirka, druženje, cuga…) pa je postepeno evoluirao u neki autorski HC/punk bend kako i otprilike sada zvuči. Baza nam je Mahina prostorija u Remetincu koju zovemo ”Magic Mahroom” gdje sviramo i snimamo. U bendu smo Lexi na basu, Maha na gitari, Zli na bubnjevima i Čovjek Golub na mikrofonu. Spadamo u vrstu ocvalih starih pankrokera (osim Lexija – on nije!) sa obavezama, obiteljima, poslovima i kroničnim boljkama (interno se zovemo Jeremije) tako da se svaki tjedan pokušavamo dogovoriti za probu što ponekad ide malo teže ali ispostavilo se da što manje probavamo to nam bolje ide (ili se bar tako nama čini – možda ima veze i sa zagrijavanjima prije probe). Što se svirki tiče, tu je još gore nego sa probama, do sada smo imali svega par koncerata pa Zagrebu, i to par puta u Route 66 i ljetos u Močvari u sklopu OutMusic festa. Čak smo imali i jedan koncert na koji bubnjar nije došao jer je mislio da je šala”, rekli su iz benda.

“Superattack je u nastajanju od negdje 2013-e kada smo napravili prve dvije pjesme Kradi i U boj. Svidilo nam se kako to zvuči pa smo objavili demo pod nepredvidljivim nazivom D.E.M.O.”

“2018-te smo imali deset pjesama koje zaokružuju neku cjelinu pa smo ih odlučili snimiti. To snimanje je odrađeno expresno, jer u protivnom bi se hvatali još godinu dana, tako da neke pjesme sa albuma za koje još nismo imali čistu ideju kako će zvučati, danas zvuče dosta drugačije kada ih izvodimo nego na samom albumu. Materijal je onda grijao foldere po kompovima dok Lexi nije lupio šakom o stol i rekao ajde da ga više izbacimo. Što smo ubrzo i napravili. Nama je album najjači, hit do hita, svatko ima neku svoju favorit stvar ovisno o raspoloženju. Za bližu budućnost već imamo par stvari koje se kuhaju pa bi to napravili a za neko daljnje predviđanje premalo je Ljepila.”