Share
London Grammar ima novi singl “Rooting For You”

London Grammar ima novi singl “Rooting For You”

Već se neko vrijeme pitamo gdje je nestao bend London Grammar. I eto, s Novom godinom objavljen je i novi singl.

Trojac koji stoji iza imena London Grammar otkrili smo zahvaljujući suradnji s popularnim duom Disclosure i pjesmi “Help Me Lose My Mind” te shvatili kako mladi bend ima još mnogo toga za pokazati.

Nakon nekoliko uspješnih singlova i obrada pjesama kao što je “Wicked Game” bend je neko vrijeme čini se stvarao u tišini. Taman kad smo se pitali gdje su nestali,  objavili novi singl koji nosi naziv “Rooting For You” i time prekinuli “pauzu” u muzičkoj galaksiji. Red melankolije, red dobrog zvuka na kakav smo od njih navikli prožima i ovaj singl koji će sigurno ovih dana svirati u mnogim playerima. 

London Grammar su troje Britanaca s tipičnom pričom iza svojeg nastanka. Hannah Reid, Dan Rothman i Dot Major upoznali su se na fakultetu u Nottinghamu, nekoliko godina svirali u klubovima za prijatelje te kroz godinu dana postali popularni putem Interneta čemu je pogodovala već spomenuta suradnja s Disclosureom.

Njihova glazba ugodan je dodatak elektronskoj sceni, stvaraju melankolične emotivne pjesme uz kvalitetan elektronski beat. Nastali su iz tipične britanske tradicije pisanja pjesama, a svojim stvaralaštvom u određenoj mjeri podsjećaju na the XX i Jessie Ware. Vokal Hannah Reid zaslužuje posebnu pozornost – istovremeno odriješit, nježan i inspirativan. Iako možda nedovoljno inovativni u usporedbi s nekim drugim predstavnicima stila, njihova glazba je uistinu ugodna zvučna kulisa.

buro247.hr

 

Idi na alatnu traku