Share
Lovefest objavio line up za svoje jubilarno izdanje – Festival ljubavi slavi deseti rođendan

Lovefest objavio line up za svoje jubilarno izdanje – Festival ljubavi slavi deseti rođendan

lovefest

Najveći festival ljubavi u zemlji Lovefest ovog leta svoj deseti rođendan proslaviće uz nastupe nekih od najpoznatijih svetskih zvezda, a posle više meseci čekanja fanovi ove manifestacije mogu konačno da vide uz koja imena će jubilarno izdanje biti nezaboravno.

Fire Stage, najvatrenija i najveća bina festivala ovog leta “goreće” uz nastupe nekih od najtraženijih svetskih di-džejeva. Na prvom mestu je svakako tata svetske elektro scene, inovator, vizionar i šlag na vrhu ovogodišnje rođendanske torte Sven Vath. Vath je živa legenda i di-džej kojem se pripisuje uspon andergraund elektro scene, a poznat je po svom jedinstvenom muzičkom pristupu i setovima koji su dostizali dužinu i od 30 sati. Ben Klock, tehno titan, na Lovefest stiže kao jedan od najtraženijih di-džejeva na ovim prostorima zajedno sa svojim hipnotišućim i jakim zvukom. Nemački dvojac Pan-Pot trenutno dominira tehno scenom, a poznat je po nekonvencionalnom i jedinstvenom muzičkom stilu.

Fire Stage ove godine ima čast da predstavi Ellen Allien, damu sa vanzemaljskim umećem i talentom bez kojeg berlinska klupska scena ne bi bila to što je danas. Na najveću binu festivala dolaze i članovi Cocoon “porodice” Daniel Stefanik, Markus Fix i Ilario Alicante, Robert Dietz kao i di-džej duo Zenker Brothers. Specijalan live nastup imaće tehno trojac Paranoid London, koji je specifičan po tome što u medijima ne prikazuje ništa osim svoje muzike ispunjene urnebesnim tekstovima.

Prema već poznatoj tradiciji, Energy Stage ove godine svoj deseti rođendan slavi uz di-džejeve kojima je puštanje muzike sa vinila gotovo u krvi. Na najveću andergraund binu u Srbiji stiže Phil Weeks, simpatični Francuz koji je toliko posvećen svojoj publici da čak ima i YouTube blog namenjen svim fanovima. Svojim karijerama dugim skoro tri decenije iskustvo na bini ove godine diktiraju Anthony Parasole i Rick Wilhite, a osim njih na Energy Stage dolaze i Tornado Wallace, Joey Anderson i Delta Funktionen.

Live Stage je kao i svake godine naklonjen različitim muzičkim ukusima pa će tako tokom tri festivalska dana fanovi hip-hopa imati priliku da čuju nastupe Eda Maajke, Marčela, Stereo Banane, kao i kontroverzne Mimi Mercedez. Za sve ljubitelje gitarskog zvuka na Live binu dolaze Rambo Amadeus, Partibrejkersi, Diciplin A Kitschme, Ritam Nereda, Bjesovi, E Play, kao i sastav Irie FM, koji je nedavno osvojio nagradu za najbolji reggae bend u Evropi.

Karte

U rođendanskoj godini fanove Lovefesta tek očekuju iznenađenja, a lista izvođača za ovogodišnji festival još uvek nije gotova. Karte se mogu naručiti putem sajta www.lovefest.rs, kupiti u svim Eventim i DD Tickets poslovnicama, kao i putem sajta www.gigstix.com.

danas.rs