LU predstalja novi singl Da l' iko misli na mene

LU predstalja novi singl “Da l’ iko misli na mene”

Posle debitantskog singla “Ne mogu ništa sam“, šabački trio LU predstalja pesmu broj dva u svojoj karijeri, “Da l’ iko misli na mene”. Pesma je dostupna na svim digitalnim platformama, YouTube-u i bandcamp-u. Singl “Da l’ iko misli na mene” je iz edicije Zeleni kačket, koja u okviru kolektiva Pop depresija-Kišobran-Anderklas promoviše mlade bendove i njihovu muziku. LU će biti specijalni gosti na promociji albuma proto tip “s ivice sanjanja” zajedno sa grupom Sitzpinker u Amerikani Doma omladine Beograda 10. novembra. 

Pesma je snimana tokom proleća 2023. godine, u isto vreme kada je nastao i prvi singl, a za snimanje, miks, produkciju i pomoć oko aranžmana zadužen je bio Uroš Milkić u Down There Studiju na Novom Beogradu. 

Da l’ iko misli na mene” je vapaj čoveka koji traži i želi ljubav i koji se ne miri sa stanjem u kojem se baš ništa ne dešava. Krik pevača i gitariste benda Ivana Bilana i stih “Da l’ ikad misliš na mene kad padne mrak / Na mene k’o na tebe ja” udara u slepoočnicu i cepa crnilo svuda oko nas.

LU predstalja novi singl Da l' iko misli na mene

Početkom leta bend je sa Milkićem snimio dve trećine pesama koje su predviđene za debitantski album, a do kraja godine izaći će još jedan singl, pa sledi još jedan sešn u studiju i time bi trebalo da bude kompletirano snimanje. Album je planiran da izađe na proleće 2024. godine.

LU postoji od 2021. godine, a bend čine Mario Đurić (bas), Živorad Popović (bubnjevi) i Ivan Bilan (gitara i vokal). 

Zeleni kačket je radijska emisija nastala 2018. godine, a srce tima čine Kristina Milosavljević, Pavle Banjac i Mladen Ilić. Tokom proteklih godina su prešli put od organizovanja poetskih večeri, žurki, emitovanja emisija na RadioAparatu i Radio Bruškinu (2021), kreiranja ogranka ‘zeleni kačket drami’ (2022), do ZK lajv sešna (2023) i izdavačke aktivnosti.

Total
0
Shares
Previous Article
barf12

Još nekoliko dana traju prijave za BARF12

Next Article
Melldown bend

Melldown objavio svoj album prvenac “Cryptomnesia”