Share
Luddit objavio debitantski singl “Taman”

Luddit objavio debitantski singl “Taman”

Bend Luddit (pročitajte članak “Ko je ubio Neda Ludda?” i saznaj nešto o ovome osobenjaku) se okupio krajem 2018. u sastavu: Edin Ruždijić, Elo Harbaš, Jasmin Paparević, Elvedin Malkoč i Jure Petrović.

– Počeli smo s pripremom materijala za naš prvi album, a naš prvi singl Taman je pred vama. Dođite na Bihać urliče 2019 i čujte kako zvuče i o čemu zbore Ludditi! – rekli su iz benda.

– Kao potomci starih bihaćkih budističkih familija pjesmom “Taman” smo htjeli odati počast Gautaminom “srednjem putu” koji naučava izbjegavanje krajnosti, putu koji je obilježen umjerenošću.

“Ako se žica na muzičkom instrumentu prenapregne puknuti će, a ako je labava neće proizvoditi željeni zvuk.”

“Srednji put ne znači da se nalazite između dvije lijepe žene i da obje ljubite. To nije to. Srednji put nije ni kukavičluk, ni strah, ni inercija. Nije mlak i nije neodlučan. On obuhvaća suprotnosti, uklapa se i nadilazi sve proturječnosti.” (Taisen Deshimaru).

Pjesma je snimana u studiju Amadeus u Bihaću. Mix i master je radio Nemdžad Alić a za spot su zaslužni dečki iz studija Lege artis.

– Album planiramo izbaciti do ljeta 2020. To će biti neka mješavina stilova na blues-punk-rock temelju. Ima tu i žestokih stvari, potpuno oprečnih pjesmi “Taman”. I mi se krećemo u nekom pravcu koji ni nama samima nije potpuno jasan niti je u nekim okvirima pa ne možemo ni tačno precizirati kako će izgledati taj finalni proizvod – rekli su iz benda.