Share
Luddit objavio novi singl “Spali nakon čitanja”

Luddit objavio novi singl “Spali nakon čitanja”

Bihaćki bend Luddit predstavio je svoj drugi singl “Spali nakon čitanja”, kojim najavljuju album prvijenac.

“Pjesma je snimljena, miksana i donešena na svijet u bihaćkom studiju Amadeus. Sve tehnikalije je uradio naš Nemdžad Alić. Spot je urađen uz veliku pomoć naših prijatelja (hvala Nini, Edi, Ediju, Džefu, Nasku, Hrnji, Emiru, Veldi – Veli, Marku, Đemi, Eli, Art-Labu)”, poručuju članovi benda Luddit.

“Pjesma je sadržajno nepretenciozna, lišena bilo kakvog smisla te ne nosi nikakvu poruku. To je jedna bujica nepovezanih misli, galimatijas, koje valja spaliti nakon slušanja, zatrti im svaki trag”, poručili su članovi ovog benda.

“Egzistiramo nešto više od pola godine. Dolazimo iz različitih bendova. Svi se duži period bavimo muzikom i medjusobno poznajemo. Tako smo došli na ideju da stvaramo nešto drugčije. Našli smo se na nekoliko jamova odakle dolaze odmah ideje za pjesme. Spojili smo to sa Jurinim tekstovima i izbacili singl ”Taman”. Nastavljamo sa radom i već pripremamo sledeći singl koji ćete moći čuti nakon ”Spali nakon čitanja”.

Luddit čine: Jure Petrović – vokal, ritam gitara; Jasmin Paparević – solo/ritam gitara; Elvedin Malkoč – saxaphone; Edin Ruždijić – bubanj i Elo Harbas – bass.

Bend priprema album koji bi trebao izaći naredne godine. Plan im je nastupati i svirati na festivalima i prezentovati svoj rad.