M.O.R.T.-We-are-born

M.O.R.T. objavio spot za singl “We are born”

Grupa M.O.R.T. objavila novi spot “We are born” tik pred dolazak u Novi Sad, Beograd i Rumu

Grupa M.O.R.T. je u jednom kadru predstavila jednu pesmu, jedan život, jednu plesačicu i jedan singl sa albuma “Standing Runningman”.

Novi spot za pesmu “We Are Born” prezentovali su tik pred dolazak u Novi Sad, Beograd i Rumu:

  • 8. novembar – Gerila Bar, Novi Sad
  • 9. novembar – Elektropionir, Beograd
  • 10. novembar – BukaPodRumom, Ruma

Lokacija spota je Camden Town, jedan od najpoznatijih kvartova u Londonu – pun prodavnica voća, cvećara, i simpatičnih britanskih pabova.

Spot za pesmu “We Are Born” potpisuju Lucija Božičević i Andreas Sulebakk Johansen. Andreas i Lucija su udružili snage i na jedan vrlo organski način osmislili koncept.

,,S obzirom na to da je naziv pjesme “We are born”, ideja spota je bila prikazati nonšalantnost, spontanost života pa tako i plesa. Ples života. Kroz eksplozivne pokrete, i iskrene reakcije ljudi oko režisera i plesačice izvire ta želja za izoliranosti pa čak i sramezljivosti običnog puka današnjeg svijeta. Zaboravimo da većina nas ipak ne voli biti na kameri”, objašnjava Lucija, glavna protagonistkinja spota.

,,Plešuci i putujući kroz ulice Camdena sve je puno bogatih kuća, skupocijenih automobila. Čemu, zašto, kome? Nitko to ne zna… Što će nam milijuni kada se ni u kameru ne možemo osmjehnuti?!”, zapitala se Lucija.

Pesma, iako tužnih i melanholičnih stihova, kroz ples postaje lakša i spontana. Sve je snimljeno u jednom, kontinuiranom kadru, što je pomoglo da se prikaže ideja putovanja i prolaznosti – bez početka i bez kraja.

,,Izbor kvalitete pokreta je definitvno htio podržati žestoki rock/punk zvuk benda M.O.R.T.”, dodaje Lucija.

Lucija je profesionalna plesačica u Londonu, gde je baš u pravom trenutku upoznala norveškog kamermana, fotografa i režisera Andreasa Sulebakka Johansena. Zvrk, gitarista M.O.R.T.a, na instagramu je zapazio Lucijin talenat i odmah mu se ukazala ideja: dati priliku nekom mladom biću da pokaže svoj talenat i… usput se desio spot.iranosti pa čak i sramezljivosti običnog puka današnjeg svijeta. Zaboravimo da većina nas ipak ne voli biti na kameri”, objašnjava Lucija, glavna protagonistkinja spota.

Total
8
Shares
Previous Article
Marko-Louis-Ninana

Marko Louis 15. i 16. novembra u Banjaluci počinje regionalnu turneju

Next Article
MOONSPELL-zagreb

Moonspell i Rotting Christ 18.11. u zagrebačkoj Močvari