Evolucija Hunt

Magazin “Cute and Dangerous”: Album “Hunt” benda Evolucija proglašen za album godine

U prethodnom periodu je u renomiranom nemačkom muzičkom magazinu “Cute and Dangerous” organizovan izbor za album godine.

Švajcarsko-srpski gothic metal bend Evolucija je učestvovao sa svojim najnovijim izdanjem pod nazivom “Hunt”, objavljenim 2018. godine za nemački Pure steel records.

U konkurenciji od preko 120 albuma iz celog sveta, glasovima publike album “Hunt” je proglašen za album godine.

“Iznenadjeni smo i oduševljeni što je naš album proglašen za album godine! Hvala svima na glasovima, izdvojenom vremenu i pažnji posvećenoj našoj muzici. Nasa želja je da muzikom širimo dobru energiju i ova nagrada je svakako korak u dobrom smeru!” – poručila je pevačica Ilana Marinjes.

Inače bend Evolucija čine: Vokal: Ilana Marinjes Von arx, Bas gitara: Dragiša Marinjes, Solo gitara: Stevan Miletić, Ritam gitara: Igor Miladinović i Bubnjevi: Aleksandar Kaštevarac

Biografija benda :

Bend Evolucija osnovao je u Švajcarskoj 2007. basista Dragiša Marinjes.
Godine 2007. objavljuju album prvenac „Baklja slobode“ za izdavačku kuću u Srbiji – Take it or leave it.

Pararelno sa albumom bend Evolucija snima noseću temu „Pale Rider“ za nemački film „Templari“. Sa rediteljem Andreasom Lefflerom snimljen je i video spot za „Pale Rider“ na ruševinama dvorca u Zell-u. Evolucija je nastupala kao počasni gost na promociji filma u Minhenu.

U jesen 2014. Evolucija počinje sa radom na drugom studijskom albumu. Album pod imenom „Igra počinje“ svetlost dana je ugledao 15. marta 2016. za izdavačku kuću Take it or leave it. Za singlove „Letim“, „Kao iz sna“ i „Nisam za tebe ja“ urađeni su video spotovi. Album dobija odlične ocene muzičkih kritičara u zemlji i inostranstvu i nailazi na odličan prijem kod publike.

Prvi album na engleskom jeziku objavljen je 30. Mart 2018 za nemacku izdavacku kucu Pure Steel Records (za ceo svet) i RnR Records (bivša Jugoslavija). Video “Rose With No Name” je objavljen iste godine. Muzički spotovi kao i album su pohvaljeni u specijalizovanim publikacijama.

U nemačkom časopisu Cute and Dangerous, glasovima citalaca u konkurenciji od preko 120 albuma, album “Hunt” je proglašen za album godine.

Total
14
Shares
Previous Article
Metropolis Jazz Fest 2019

Metropolis Jazz Fest 2019 u Domu omladine Beograda i Muzičkoj kući Metropolis

Next Article
Mostar Summer Fest 2019

Organizirani prijevoz iz čitave BiH na Mostar Summer Fest