Share
Magnifico na 17. Belgrade Beer Festu

Magnifico na 17. Belgrade Beer Festu

Jedan od najpopularnijih muzičara u regionu i „balkanski šarlatan“ Robert Pešut, poznat kao MAGNIFICO, doneće puno humora i eklektičnog zvuka na ovogodišnji Belgrade Beer Fest. On se majstorski poigrava sa raznovrsnim muzičkim žanrovima i pravi specifičan miks fanka, diska, roka, džeza, ali i etno zvuka.

Magnifico je poslednji put na Beer Festu nastupio 2011. godine, a ponovo će na glavnoj bini svirati u subotu 17. avgusta. Na muzičkoj sceni je već više od 30 godina i osim što razbija tabue svojim tekstovima, važi za gospodara žanra koji je nazvan Balkan-disko-šlager. U svojim pesmama, osim muzičkim žanrovima, poigrava se i jezikom, pa su često njegovi tekstovi mešavina slovenačkog, srpskog, italijanskog i engleskog jezika. Pesme kao što su „Hir aj kam, hir aj go“, „Giv mi mani“, „Kuku Lele“, „Cici Mici“, „Samo malo“, „Zum zum“ i mnoge druge uz Magnificove šaljive upadice na koncertima stvaraju atmosferu za pamćenje.

Magnifico je u Srbiji postao posebno popularan i zbog muzike koju je komponovao za filmove i serije Dragana Bjelogrlića, a „Pukni zoro“ je postala kultna pesma koja je proglašena za pesmu koja se najčešće izvodi. Iako mnogi veruju da je „Pukni zoro“ tradicionalna srpska pesma, njen autor je Magnifico koji će ovu pesmu izvesti zajedno sa najbrojnijom publikom na Ušću.

Ove godine muzički program na Belgrade Beer Festu će biti mnogo bogatiji i muzički raznovrsniji. Uporedo sa koncertima na Main stage-u, svirke će se odvijati i na Alternative stage-u gde će nastupati takođe popularni bendovi iz zemlje i regiona, koji su već godinama na muzičkoj sceni. Playboy, Veliki Prezir, Bjesovi i Turisti samo su neki od bendova koji će prirediti odličnu rock žurku za publiku kod Alternative stage-a, a pridružiće im se i Kojoti iz Hrvatske i Koala Voice iz Slovenije.