Share
Manifestacija “Zbrka u najavi” 2. marta u Užicu

Manifestacija “Zbrka u najavi” 2. marta u Užicu

U cilju promocije danilovgradske “ZBRKE”, crnogorskog festivala demo bendova, u Gradskom kulturnom centru Užice 2. marta biće održana manifestacija “Zbrka u najavi” od 20.30h. Dva najbolja benda na ovom događaju će izboriti direktno učešće na festivalu Zbrka na Glavi Zete, zakazanom za 1. i 2. maj.

Cijena ulaznice je simboličnih 100 dinara, a prodaja će početi na dan festivala na blagajni GKC-a. Pravo učešća imaju svi demo bendovi koji nisu izdali album za neku od registrovanih izdavačkih kuća, a svi koji ispunjavaju ovaj uslov mogu se prijaviti najkasnije do 28. februara putem imejla: zbrkafest@gmail.com ili Fejsbuk stranice “Zbrka fest”.

“Bendovi će na takmičenju izvoditi dvije autorske pjesme i jednu po svom izboru, a bodovaće se samo prve dvije prijavljene numere. Dva benda će izboriti direktan plasman na Zbrka fest. Jedan bend će birati stručni žiri, a drugi publika, pa je od presudnog značaja pozvati publiku da u što većem broju podrži događaj”, ističu organizatori sa obje strane.

Zadovoljstvo saradnjom nije krila direktorica GKC Užice Jelena Vasović, ali ni organizatori ZBRKE iz NVO Društvo prijatelja rijeke Zete.

“GKC Užice je sa velikim zadovoljstvom prihvatio ideju da Užice bude grad domaćin događaja koji organizuje Zbrka fest i raduje nas činjenica da možemo doprinijeti afirmaciji mladih bendova kako iz Užica, tako i iz cijele Srbije, pa i okruženja. Naročito nam je drago što bitnu ulogu u ovom regionalnom projektu zauzima i Užice, koje ima šta da ponudi na kulturnom nivou. Gradski kulturni centar i na ovaj način pokazuje da je u službi razvoja kulture i ostajemo otvoreni za svaki vid saradnje sa užičkom kulturnom scenom, ali i sa regionalnim kulturnim stvaraocima”, ističe Vasović.

Zbrka fest

Manifestacija u Užicu je samo početak ovog regionalnog projekta, jer želja organizatora Zbrke je da ovaj model saradnje ostvare u svim zemljama iz kojih dolaze takmičarski bendovi.

“Zbrka fest je od samog početka predstavljen kao regionalni projekat koji ima za cilj afirmaciju mladih bendova iz regiona i promociju njihovog stvaralaštva. Raduje nas činjenica da je Zbrka već od prvog dana naišla na veliko interesovanje u regionu i da je prepoznat naš trud da stvorimo još jedan veliki regionalni događaj koji će mnogim bendovima biti odskočna daska u karijeri. Saradnja sa Gradskim kulturnim centrom iz Užica nastala je kao rezultat obostrane želje da naš festival učinimo dostupnijim mladim bendovima iz Srbije i tu dugujemo veliku zahvalnost Ivanu Radoviću i direktorki GKC Jeleni Vasović. Ovo je samo početak obećavajuće saradnje, a Užice je prvi grad u kom organizujemo ‘Zbrku u najavi’”, zaključili su iz organizacije Zbrke.