Share
Margareta Jelić predstavila pesmu „Planet Song“

Margareta Jelić predstavila pesmu „Planet Song“

Margareta Jelić na granici slike, teksta, muzike i animacije u pesmi „Planet Song“

Margareta Jelić, beogradska višemedijska umetnica i slikar, dvostruki doktor nauka Univerziteta umetnosti u Beogradu, bavi se animacijom i muzikom. Izlagala je na grupnim i samostalnim izložbama u zemlji i insotranstvu i učestvovala na brojnim radionicama i likovnim kolonijama. Autor je više zapaženih animiranih radova i član je ULUS-a, ULUPUDS-a i Udruženja likovnih umetnika Austrije BVO (Berufsverband Bildender Kunstler Osterreichs). Ovoga puta, Margareta nam se predstavlja kao pevačica, aranžer i autor.

Margareta Jelić o pesmi “Planet Song”:

“Moja umetnička praksa obuhvata često više medijskih linija koje se smenjuju u zavisnosti od teme kojom se bavim u datom trenutku. Ovog puta radila sam na odnosu muzičkih kompozicija sa tekstom i digitalnim crtežom-animacijom.
Tako je nastala pesma Planet Song, prva u nizu muzičkih radova. Zvuk i muzika su već dugo sastavni deo mojih animacija, video radova i instalacija, ali Planet Song je prvi rad koji po svojim karakteristikama pripada i muzici i nalazi se na granici nekoliko medija-slike, teksta, muzike i animacije što ga čini posebnim u mom dosadašnjem radu.”

Planet Song:
Muzika: Margareta Jelić i Mihajlo Jovanović
Tekst: Margareta Jelić
Aranžman: Margareta Jelić i Dejan Škopelja-Škopi
Vokal i sintisajzeri: Margareta Jelić
Bas: Dejan Škopelja-Škopi
Muzički producent: Dejan Škopelja-Škopi

Singl “Planet Song” od danas je dostupan na svim muzičkim digitalnim servisima a pesma je ispraćena i video spotom iza kojeg stoji Margareta koja potpisuje animaciju i umetnički koncept spota.

Margareta Jelić “Planet Song” na Deezeru 
Margareta Jelić “Planet Song” na Google Play
Margareta Jelić “Planet Song” na YouTube
Margareta Jelić Instagram 
www.margaretajelic.com