Share
Mario Biondi otvara treću sezonu „Musicology Barcaffe Sessions“

Mario Biondi otvara treću sezonu „Musicology Barcaffe Sessions“

Treći koncertni serijal Musicology Barcaffe Sessions obuhvatiće čak tri zemlje, a omiljeni italijanski pevač dubokog baršunastog glasa, Mario Biondi, otvoriće novu muzičku sezonu koncertima u Beogradu, Ljubljani i premijerno Zagrebu.

Slavni soul-džez pevač nastupa 2. i 3. oktobra u srpskoj prestonici, a potom u Ljubljani i Zagrebu.

Biondi će 2. i 3. oktobra prvo gostovati u srpskoj prestonici, u klubu Novi Bitefartcafe, a zatim će nastaviti sa koncertima u regionu.

Za njega je muzika „mesto za dušu“, pa će beogradsku publiku kroz karakterističan bosanova prizvuk sa novog albuma „Brasil“.

Mario je soul – džez pevač iz umetničke porodice. Njegov pradeda je bio ugledan slikar, njegova baka pevačica, a otac popularan kompozitor, pa je bilo logično da će i Mario naslediti taj umetnički gen.

Imajući u vidu njegov snažan i jedinstven glas, nije prošlo mnogo vremena pre nego što su Biondija počeli da ohrabruju da počne da gradi solo karijeru. Mariov debi album izašao je 2006. godine, a od tada, ovog italijanskog pevača deli nebrojeno prodatih albuma i rasprodatih koncerata širom sveta.

Biondijevi muzički poduhvati su mu doneli priliku da nastupa zajedno sa italijanskim velikanima poput Kalifana, Bongusta, i Fiorela, kao i sa američkom legendom Rej Čarlsom i Čakom Kan.

Ovaj šarmantni i veoma specifični italijanski vokalista je već dva puta nastupao pred beogradskom publikom i svaki put se tražila karta više.

Musicology Barcaffe Sessions predstavlja novi koncept koncertno – festivalskog iskustva, na kome posetioci koncerta imaju priliku da uživaju u intimnim klupskim nastupima velikih svetskih džez, bluz, fank, r’n’b zvezda, koje obično nastupaju u većim prostorima. Zbog izuzetnog odjeka i reakcija publike, druga sezona održana je u Srbiji i Sloveniji, a od ove godine proširuje se i na Hrvatsku.