Mario Rašić i Nebojša Buhin objavili zajednički album “Aftershock”

Vrsni instrumentalisti, basist Mario Rašić i gitarist Nebojša Buhin, singlom “Virtual Playground” najavili su prvi zajednički album “Aftershock” na kojem se nalazi 9 instrumentalnih pjesama u kojima se susreću ambijentalna glazba, elektronika, rock i jazz – “Virtual Playground” je simbolika njegovog nastajanja.

“Aftershock” je prvi zajednički album Marija Rašića, autora ukorijenjenog u fusion i etno te veterana rock scene, i Nebojše Buhina, poznatog po svojim Porinom nagrađenim instrumentalnim albumima. Ideja vodilja bila je spojiti atmosferične teme, žestoke ritmove, bas melodije i gitarističke boje. Producent albuma na kojem su gostovala mnoga poznata imena i vrsni glazbenici je Dragutin Smokrović Smokva, a od gostiju najviše se istaknuo Marko Prepelić čija truba dominira pjesmama “Virtual Playground”, “Little Trumpet Boy”, Making Day” i “Space Western” dok “S.O.S”, “Robot”, “E-mail Man” i “Find Me” istražuju granice instrumentalnog žanra. Završetak albuma pripada naslovnoj pjesmi “Aftershock”.

Glazbena igra Rašića i Buhina započela je u virtualnom prostoru i upravo ih je ona vratila u vrijeme kad su kao djeca započeli svirati instrumente te se zato u spotu za pjesmu “Virtual Playground” pojavljuju Jan i Gabriel, a na samoj naslovnici albuma je slika djeteta Đorđa Bubnjevića koji je zaslužan za likovno oblikovanje “Aftershocka”. Djeca su simbol nevine igre, otkrivanja nepoznatoga i kombiniranja nespojivog – “Aftershock” je upravo plod takve igre.

Za sve aranžmane zaslužan je Mario Rašić, a na albumu su još sudjelovali Mirsad Dalipi, Mario Klarić, Milan Petrović, Dan Divjak, Toni Starešinić i Goran Bare. Album “Aftershock” po cijeni od 69 kuna nabavite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na sljedećim linkovima:

Total
0
Shares
Previous Article

Sviraj Stare - Nadodan i drugi koncert Zabranjenog pušenja, 25. ožujka u Vintage Industrialu

Next Article
aretha franklin

Areta Frenklin otkazala koncerte zbog zdravstvenih problema