Mark Lanegan 26. studenog u Tvornici Kulture

Mark Lanegan 26. studenog u Tvornici Kulture

Mark Lanegan najesen kreće na svjetsku turneju u sklopu koje će promovirati novi album “Somebody’s Knocking”, a zagrebačka promocija će se održati u Tvornici Kulture, 26. studenog 2019.

Duboki i izuzetno impresivni bariton Marka Lanegana zapeo je za uho šire publike ranih 90-ih kad see njegov tadašnji bend Screaming Trees probio u mainstream i ostvario veliki komercijalni uspjeh s albumom “Sweet Oblivion”. Lanegan je u to vrijeme bio i važan dio grunge scene, pa je tako surađivao s Nirvanom, no njegov fokus je bio na izgradnji vlastitog imena kao vrsnog vokalista i tekstopisca.

Laneganov samostalni materijal varira stilom, od akustične atmosfere koja prevladava na izdanjima poput “The Winding Sheet” i “Scraps at Midnight”, pa do energičnog hard rocka koji se može čuti na albumima “Bubblegum” i “Blues Funeral”. U više od 30 godina karijere surađivao je s brojnim utjecajnim glazbenicima poput PJ Harvey, Grega Dullija, Isobel Campbell, Dukeom Garwoodom, te bendovima Soulsavers i Queens of the Stone Age.

Suradnja s potonjima trajala je čitav niz godina. Malo je poznata činjenica da je frontmen QOTSA-a Josh Homme htio upravo Lanegana za glavnog vokalista, da bi na kraju sam preuzeo tu ulogu. Usprkos tome, Mark je postao službeni član benda, te se njegovi vokali i glazbeni utjecaj mogu čuti na četiri njihova albuma. Laneganov stvaralački entuzijazam ne jenjava. Od 2012. izdao je dvije retrospektive i čak šest novih samostalnih albuma, od hvaljenog “Blues Funerala” pa do iznenađujuće vedrog “Gargoylea”.

U listopadu izlazi njegov 11. studijski album “Somebody’s Knocking”, u potpunosti snimljen za samo 11 dana u Los Angelesu. Kritičari koji su ga već imali prilike poslušati uspoređuju ga s Laneganovim najboljim izdanjima, te napominju da se na njemu osjeti značajni utjecaj europskog zvuka.

Koncert se održava u sklopu mini festivala #fallfest, a nova imena će biti najavljena početkom lipnja.

Promotivna cijena ulaznica od 95kn vrijedi do 31. svibnja (ili isteka zaliha) Od 01. lipnja do 25. studenog za ulaz će trebati izdvojiti 120 kn, a na dan koncerta 150 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Dirty Old Shop, Tratinska 18
  • Rockmark, Berislavićeva 13
  • www.entrio.hr
Total
0
Shares
Previous Article
Unholy Inquisition

Unholy Inquisition izbacuje album "Shades of Inferno"

Next Article
Mary May u Začaranoj Močvari

Mary May na samostalnom koncertu u Vintage Industrialu