Mark-Lanegan

Mark Lanegan najavio memoare i novi album – “Straight Songs Of Sorrow”

Mračni američki rock veteran i cijenjeni tekstopisac i glazbenik, Mark Lanegan, najavio je izlazak novoga solo albuma “Straight Songs Of Sorrow” putem etikete Heavenly Recordings. Službeni izlazak albuma potvrđen je za 8. svibnja 2020. godine.

Na nadolazećem albumu ugostiti će brojna lica s rock scene kao što su između ostalog Greg Dulli, Warren Ellis, John Paul Jones i Ed Harcourt. Samo izdanje kombinirat će glazbene elemente ranih Laneganovih albuma uz sintetizirane izvedbe kasnijih radova. Vijest o novom albumu popraćena je i s najnovijim singlom “Skeleton Key”, teškom 7-minutnom bluesy pjesmom prepunom intenzivnih stihova o gubitku i patnji.

15 novih pjesama na albumu inspirirane su njegovom životnom pričom, koju je dokumentirao u novim memoarima naslovljenim “Sing Backwards And Weep”.  

Knjiga je opisana kao brutalna i nervozna, poglavito zbog Laneganove nemilosrdne iskrenosti prilikom prisjećanja na putovanje koje je krenulo još od problematičnih mladih dana u istočnom Washingtonu, preko razdoblja obilježenog drogom usred rock scene u Seattleu 90-ih godina, do spasa koji je osjetio u zoru 21. stoljeća. Memoari prikazuju borbu za pronalaženje vlastitog mira, dok novi album stavlja naglasak na spoznaju da je glazba njegov život. Smrt i tragedija s jedne strane, a humor i nada s druge.

“Pišući knjigu, nisam proživio katarzu” poručuje Lanegan te nadodaje “Sve što sam dobio bila je Pandorina kutija puna boli i jada. Prisjetio sam se sranja koje sam odložio prije 20 godina. Ove pjesme počeo sam pisati čim sam završio knjigu te shvatio da postoji dubina emocija jer su sve povezane sa sjećanjima iz knjige. Osjetio sam olakšanje kad bih se naglo vratio glazbi. Shvatio sam da su ove pjesme dar knjige. Zaista sam ponosan na ovaj album.”

Bit će to drugo Laneganovo izdanje u posljednjih godinu dana s obzirom da nas je s hvaljenim, još uvijek aktualnim uratkom “Somebody’s Knocking” počastio u listopadu prošle godine.

Total
0
Shares
1 comment

Comments are closed.

Previous Article
otvoren-konkurs-za-jedinstvenu-muzicku-kompilaciju-femikseta-8

Otvoren konkurs za jedinstvenu muzičku kompilaciju "Femikseta 8"

Next Article
king-gizzard-the-lizard-wizard-28-7-u-zagrebu

King Gizzard & The Lizard Wizard 28.7. u Zagrebu