Share
Mary May objavila debitantski album “Things You Can`t Put Your Finger On”

Mary May objavila debitantski album “Things You Can`t Put Your Finger On”

Mary May, zagrebačka kantautorica, danas je objavila svoj debitantski album “Things You Can`t Put Your Finger On”.

Nakon singlova “Softest Tune”“Somewhere Else” i “Let Me Work”, Mary je prošli tjedan objavila četvrti singl “A Lot” kao najavu debitantskog albuma. Na albumu “Things You Can`t Put Your Finger On” se nalazi 13 pjesama za koje Mary May potpisuje glazbu i stihove, a Mark Mrakovčić produkciju.

Ono kad misliš da ne možeš, da nemaš to u sebi, kad ne možeš uprijeti prstom u to nešto, ali opet znaš da je tu… Ovaj album je poput dnevnika, nalaza krvi, osobne karte. I zastrašujuće je to dati vani, drugim ljudima na raspolaganje, a opet, nema većeg oslobođenja” – rekla je Mary May.

Producent Mark Mrakovčić je izjavio: “Na ovom albumu se kroz pjesme može osjetiti ono što se dogodilo i tokom snimanja, a to je glazbeni rast Mary May. Od osobe koja nikad nije snimala, do suverenog vladanja aranžmanom i idejama u produkciji. Pjesme su se uvijek snimale u dobroj, kreativnoj atmosferi i mislim da se to i čuje“.

Mastering albuma radio je njujorški producent i inženjer zvuka Andre Kelman.

“Oduševio sam se odmah čim sam čuo vokal na pjesmi “Softest Tune”. Njen snažan, a opet prekrasan falset. Uvijek mi je užitak surađivati s tako talentiranim autroima na njihovim debut izdanjima i pokušati im pomoći da dođu do šireg slušateljstva. Imao sam to zadovoljstvo surađivanja s mnogim izvođačima kao što su Cat Power, Phoenix, Beastie Boysi, samo da spomenem neke, i imam osjećaj da će ih Mary May uskoro dostići”, rekao je Andre Kelman.

Mary će uz pratnju benda kojeg čine vrhunski glazbenici; saksofonist Marin Živković, gitarist Luka Čapeta te bubnjar Borko Rupena koncertno promovirati album u prosincu u Kulturnom Centru Mesnička.

Za aktualni singl “A Lot” je snimljen i video spot koji je rezultat zajedničkog rada Mary May i stalne suradnice Barbare Raad, koja je ujedno bila zadužena za koncept i montažu.

Album poslušajte na YouTubeu.

Ljepota i sloboda s kojom Mary May pjeva, izniman bend i instrumenti koji je prate u “Things You Can’t Put Your Finger On” su glazbeni događaj godine za hrvatsku scenu i sve što je do sada studijski objavljeno“, napisao je Filip Kušter za Ziher.hr

Prije svega je važno napomenuti, a što sam zaključio slušajući njezin debitantski materijal, da je Mary May vlasnica vjerojatno najboljeg otvorenja albuma koje sam čuo u hrvatskoj glazbi u ovom desetljeću. Bez pretjerivanja. Kome ne budu prolazili trnci kroz tijelo i tko se ne bude naježio na uvodnu “Let Me Work” i nasljednu “Softest Tune”, taj ne mora više glazbu slušati. Ali zaista bez pretjerivanja“, napisao je Nikola Knežević za Music-Box.

Imamo posla s neprikosnovenim remek djelom, debitantskim draguljem koji je toliko bravurozan, poseban, drugačiji u svojoj jednostavnosti, plesan u svojoj razigranosti, pjesma čiji slojevi i minijature mogu izaći iz iskusnjaštva jednog Paula McCartneya i … neke tamo samozatajne Hrvatice savršenog engleskog Mary May… U produkciji Mark Mrakovčića, ova gotovo psihodelično beatlesovska minijatura, u sitno više od dvije minute će vam na praktičnom primjeru opisati kako se radi savršena, svježa, orignalna pop pjesma. Bravo.“, napisao je Anđelo Jurkas za DopMagazin.

Datum objave: 26. listopada 2018. godine
Umjetnica: Mary May
Album: Things You Can`t Put Your Finger On