Share
Mechanical predstavio prvi singl i videospot “Fluorescent Black”

Mechanical predstavio prvi singl i videospot “Fluorescent Black”

U momentu u u kojem se činilo da će 2020. godina biti zapamćena samo po karantinskim i korona hitovima, pojavili su se oni! Dvojac koji je uneo zaslepljujući sjaj u tamu zove se Mechanical, a njihov prvi videospot za pesmu “Fluorescent Black” kao da je namerno sačekao aktuelni trenutak. A nije.

Dug put su prešli Krešimir Jurina i Branko Trajkov Trak (bubnjar Zabranjenog pušenja), a koji stoje iza imena Mechanical. Putanja njihovog umetničkog kretanja išla je od Zagreba preko Udina, pa sve do Los Anđelesa. I rodio se “Fluorescent Black”, tek prvi u nizu singlova, koje će u narednom periodu sukcesivno predstavljati javnosti.   

,,Za početak, pretvorio sam svoju vikendicu na selu u studio za sviranje i snimanje, sa željom da realizujem sopstvene ideje, koje nisam uspeo u prošlim bendovima. Budući da smo Trak i ja dugogodišnji prijatelji, pre svega zahvaljujući saradnji u okviru grupe Zabranjeno pušenje čiji sam bio član kao tehničar, upitao sam ga da li bi svirao sa mnom u mom studiju. I prvo što sam mu predstavio bio je upravo rif za “Fluorescent Black”. Trak se oduševio i to je bilo to”, objašnjava Jurina kako su im se lako poklopile i energije i vizija.  

“I want to play” viknuće iz sveg glasa Mechanical u zaraznom refrenu pesme, koja je, iako debitantska, za svega nekoliko dana zabeležila više hiljada pregleda na svim relevantnim video i striming servisima. I već odzvanja regionom.

Vrlo je malo onih koji bi pomislili da se radi o bendu koji je izvorno iz Hrvatske. Jedan od razloga je ekipa, koju su oko sebe okupili Krešo i Trak:

Video spot za “Fluorescent Black” je umetnička priča u kojoj se bore svetlost i tama kroz savremeni i energični ples Larise Lipovac Navojec i Alise Elis Ramić kao njenog mračnog alter ega, a sve u režiji Siniše Niševića, čiji je rad pretežno vezan za Los Anđeles. Direktor fotografije bio je Mario Delić, a montažu potpisuje Tomislav Josipović. Izuzetnu podršku projektu dao je i Srđan Pekić – Gruppo Pragma, Udine.

Pratite Mechanical, jer ovo je tek početak svega što imaju da kažu i pokažu.

Link na Facebook Mechanicala
Link na Instagram Mechanicala
Link na YouTube kanal Mechanicala