Share
Meddle objavio mini-album “The Ropes”

Meddle objavio mini-album “The Ropes”

Novosadski sastav Meddle objavio je mini-album, naziva “The Ropes”.

Meddle je novosadski alternative metal / post-grunge bend. Oformljen je nakon prestanka rada benda Pry, čija su tri nekadašnja člana počela sa radom na novom materijalu zaokruživši postavu benda sa dva nova člana.

Deo materijala iz tog perioda se nalazi na njihovom prvom mini-albumu “Obol”, koji sadrži četiri pesme i objavljen je nezavisno 2016. godine. Mini-album “The Ropes” sa pet novih pesama je takođe samostalno izdanje i objavljen je 1. oktobra 2019. godine.

Prvi mini-album je snimljen u sledećoj postavi: Zoltan Šimon na bubnjevima, gitarista Arpad More i Goran Zečević na basu, gitarista Strahinja Milutin i vokal Branislav Etinski. U međuvremenu je došlo do promene u postavi, kada je Strahinju nasledio Filip Tenji na mestu drugog gitariste benda.

Meddle je u prethodnom periodu imao nekoliko nastupa po Vojvodini, a objavili su spot urađen u sopstvenoj produkciji za “Terraformed”, poslednju pesmu sa mini-albuma “Obol”, koja se našla i na kompilaciji “Tribute To Raša”, posvećenoj preminulom prijatelju, pevaču rumskog psychobilly / punkrock benda Vultures.

Drugi spot sa ovog izdanja je lyrics video za pesmu “Hymn”, za koji se može reći da je nastao kao posledica igranja sa vatrom. Za drugi mini-album sve pesme imaju propratni video iz prvog lica koji prikazuje uspon na Trem, vrh Suve planine.

Bend ima u pripremi akustični album sa novim pesmama, kao i nekoliko pesama u dosadašnjem maniru.

Meddle možete pratiti na sledećim društvenim i muzičkim mrežama gde možete preslušati i besplatno preuzeti njihova izdanja.

meddlemusic.bandcamp.com
www.facebook.com/meddlemusic
soundcloud.com/meddlemusic
www.instagram.com/meddlemusic/
www.youtube.com/channel/UCIxtIRPlw0KyAvfZFoyoQpw