Share
Mefistofeles objavio spot za pjesmu “Arrival”

Mefistofeles objavio spot za pjesmu “Arrival”

Ovih dana uslijedila je premijera prvog službenog videa za pjesmu “Arrival” u izvođenju benda Mefistofeles. Pjesma je sa njihovog samostalno izdanog albuma ”Mefistofeles” (planirama promocija 06/06/19)

Mefistofeles je old-school death metal / grind core bend iz Tuzle (Bosna i Hercegovina) koji je karijeru započeo 1993. godine. Mefistofeles su: Aleksandar Stanković (vokali); Ivan Nikić (gitare); Nermin Omerović (gitare); Amir Jaganjac (bass); Adnan Fazlović (bubnjevi).

O samom video zapisu, Adnan je izjavio: “Ovo je klasični DIY videozapis koji smo snimili u Tuzli, u šumi Iliničica, uz, naravno, puno pomoći naših prijatelja. Prije svega moramo spomenuti Sledge Amera, našeg reditelja spota koji nam je jedini prišao s idejom za video, te ponudio većinu režije i montaže. Neizmjerno mu se zahvaljujemo na njegovoj ulozi u svemu. Drugi val pomoći došao je od našeg lokalnog make-up i umjetnika za specijalne efekate, Unas Orpheus(Una Stjepić). Dali smo joj slobodu da radi upravo ono što je htjela, a kao što vidite, ona je učinila jednu radnju i iskoristit ćemo i ovu priliku da joj se zahvalimo.Posljednji, ali ne i najmanje važan, naš brat, su-član i legenda, Amir Jaganjac, došao je čak iz Pariza kako bi snimio ovaj video s nama svirajući bass gitaru i pružio svu logistiku potrebnu za dovršenje svega što se tiče videa ”Arrival”.

Album tj. singl ”ARRIVAL” je sniman u studiju Pogon (2016), producent je Dražen Mulaosmanović. Gosti na singlu su: Eleonore Lou Feichter-Oboe; Senad Čobeljić ČOMBE(ex-LUDILO)-sole na pjesmi Arrival. Mastering i miksanje je radio Eldar Ibrahimović PIPER.