Melldown bend

Melldown objavio svoj album prvenac “Cryptomnesia”

Banjalučki metal bend “Melldown” izbacio je svoj album prvenac, nazvan “Cryptomnesia”. Poslije dugogodišnjeg krčkanja u vježbaonicama i postepenog snimanja i sakupljanja pjesama, album je završen i objavljen 01.10.2023. godine.

Nova muzika je svjetlost dana ugledala na Youtube i Bandcamp profilima benda. Poslije nekoliko dana uslijedila je i objava na Spotify platformi.

Iako su ideje za pjesme nastale u ranim godinama benda, dolaskom Gorana Marinkovića na mjesto growl soliste i Duška Milijevića na mjesto ritam-udarača, došle su i nove ideje te se rodio novi zvuk, kojim je bend blago promjenio svoj pravac.

Melldown bend

Iako “Melldown” sebe ne svrstava ni u jedan klasičan šablon metal muzike, uzori koji su pripomogli stvaranju novog zvuka dolaze iz pravca modernog metala i metalcore-a. To su bendovi kao “Gojira” i “Lamb of God” kao i stari uzori kao “Mastodon” i “At the gates”.

Album “Cryptomnesia” čine pjesme:

  1. Gromovnik
  2. Under the ancestral stone
  3. Cryptomnesia
  4. Inhibitor
  5. Eyes of the world
  6. Happy place
  7. Last counting rhyme

Pjesme su snimane od 2020. godine do 2023. godine. Bend je u studiju “Cirith Ungol” snimio svu muziku, potpomognut Draženom Kecmanom, koji zadužen za snimanje zvuka, kreativne sugestije i finalni mix.

Vizuelni identitet album “Cryptomnesia” je izašao iz kista banjalučkog digitalnog umjetnika Sandra Fazlinovića, koji stvara detaljne crtež, većinom horor tematike ili inspirisane mitologijom H. P. Lovecraft-a. Svoje radove objavljuje na svojoj stranici “Empty I’s”.

Melldown objavio svoj album prvenac Cryptomnesia

Melldown je tokom perioda snimanja grabio svaku priliku za nastupanje, bilo da se radi o svirkama sa kolegama iz banjalučke i regionalne scene ili nastupima na banjalučkim festivalima. Kao vrhunac scenskog nastupa, bend je učestvovao na takmičenju demo bendova na prvom povratničkom “Demofest” festivalu u Banjaluci. Iako nije ostvario prolaz u finale, momci su ostvarili svoj dugogodišnji san i predstavili muziku svom gradu.

Melldown su:

Mario Jakara – gitara
Aleksandar Vukotić – gitara
Duško Milijević – bubanj
Žarko Lalović – bas
Goran Marinković – vokal

17. novembra u 21:00h u banjalučkom KSET PAB-u, Melldown nastupa zajedno sa bendovima Monolith, Cornix. Upad je 3 KM.

Više o “Melldown”-u:

Više o “Melldown”-u na portalu Trećisvijet.

Total
0
Shares
Previous Article
LU predstalja novi singl Da l' iko misli na mene

LU predstalja novi singl "Da l' iko misli na mene”

Next Article
Blankfile predstavio spot za pesmu B.F.H.C.-min

Blankfile predstavio spot za pesmu „B.F.H.C.“