Share
Merima Ključo i Jelena Milušić promovirale album “Lume”

Merima Ključo i Jelena Milušić promovirale album “Lume”

U ponedjeljak 18. veljače u Kulturnom centru Mesnička održana je promocija albuma “Lume” Merime Ključo i Jelene Milušić koji je u studenom 2018. godine objavljen u izdanju Croatia Recordsa. Uz prisustvo predstavnika medija, prijatelja i obožavatelja, poput operne pjevačice Sandre Bagarić, voditelja Scene Amadeo Nenada Jandrića i nekadašnjeg umjetničkog i glazbenog direktora Jugotona Dubravka Majnarića, o albumu su osim Merime i Jelene govorili glazbeni kritičar Hrvoje Horvat i kreativna direktorica Croatia Recordsa Nikolina Mazalin.

“Kada bi Jelena i ja razgovarale o pjesmama obje smo imale taj neki sjaj u očima oko njih. Vodile smo se time, nekada je bilo i neobjašnjivo zašto nam se objema sviđa pjesma, a nekada su pjesme jednostavno pronalazile nas. Tradicionalne pjesme su najčešće i ljubavne, pa je i naziv albuma “Lume”, po kojem se zove i jedna pjesma, vezan uz život i ljubav. Ovo je projekt koji je srcu najbliži te ga planiramo što više predstaviti u regiji i izvan nje i nadam se da ćemo izvesti što više koncerata”, rekla je Merima Ključo.

“Mislim da je suradnja s Merimom bila Božja intervencija na kojoj sam jako zahvalna. Pratile smo jednu drugu i u jednom trenutku smo stupile u kontakt te je ona predložila da uradimo nešto zajedno. Mojem oduševljenju nije bilo kraja te smo krenule spontano i s puno entuzijazma. U procesu nastanka projekta dogodile su se za mene neke ključne stvari u smislu umjetničkog i glazbenog sazrijevanja na što sam joj jako zahvalna”ističe Jelena Milušić.

Album “Lume” sadrži  10 obrada pjesama iz različitih krajeva svijeta inspiriranih rumunjskom, hrvatskom, kosovskom i sefardskom tradicijom i 5 autorskih brojeva objedinjenih u ciklus “Snoviđenje”. Ljubav prema tradicionalnoj glazbi nit je koja je spojila ove dvije iznimne umjetnice, a sinteza Jeleninog specifičnog kontra-alta i Merimine koncertne harmonike nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Album “Lume” po cijeni od 89 kuna potražite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na sljedećim linkovima: