Share
Metallica objavila iščekivano reizdanje albuma “…And Justice For All”

Metallica objavila iščekivano reizdanje albuma “…And Justice For All”

Metallica objavila remasteriranu verziju albuma „…And Justice For All“ i predstavila bogati deluxe set!

Svjetlo dana konačno je ugledalo iščekivano novo izdanje skupine Metallica – remasterirano reizdanje albuma „…And Justice For All“, koje ove godine slavi 30. rođendan! Skupina je reizdanje objavila u raznim oblicima – od standardnog CD-a, kasete, vinila do bogatog kolekcionarskog deluxe box seta…, dostupnih putem Metallica.com.

Za reizdanje su predstavljene i digitalne verzije, a remasterirani album je moguće preslušati putem Deezer i Google Play platformi.

Fanove će zasigurno razveseliti i činjenica da proširena verzija reizdanja (Expanded Edition) uključuje i prethodno neobjavljene demo i live snimke, prve mixeve pjesama te bogatu knjižicu s do sada neobjavljenim fotografijama Rossa Halfina. Limited Edition Deluxe Box Set će uistinu biti pravo glazbeno blago, budući da će sadržavati remasterirani dvostruki 180g LP, 11 CD-a, 4 DVD-a, knjigu od 120 stranica, s neobjavljenim fotografijama i komentarima brojnih sudionika ove priče…

Album „…And Justice For All“ originalno je objavljen 7. rujna 1988. godine, za Metallicu je to bilo četvrto po redu studijsko izdanje, a ubrzo se pokazalo ujedno i izdanjem koje im je širom otvorilo vrata prema fanovima diljem svijeta. Album je u SAD-u čak 8 puta certificiran platinastom bojom, a ujedno je i „prvo“ izdanje u mnogočemu – to je prvi album Metallice na kojem se pojavljuje basist Jason Newsted, prvi album s kojim su u SAD-u došli u Top 10 (dosegnuli su #6 poziciju), snimili su svoj prvi video i to za singl „One“ te dosegnuli Top 40 listu singlove, prvi put nastupili na dodjeli nagrada Grammy, te ujedno i osvojili svoj prvi Grammy (‘Best Metal Performance for “One”’).

Uoči objave ovog reizdanja, skupinu Metallica intervjuirao je kultni novinar David Fricke i prisjetio se zajedno s članovima benda brojnih anegdota iz tog razdoblja. Interesantno je i kako je upravo David bio zaslužan za prvi tekst o njima u kultnom magazinu Rolling Stone, originalno objavljenom 1989. godine. Čitav intervju moguće je pogledati i poslušati na YouTube kanalu Metallice:

Početkom svibnja sljedeće godine Metallica stiže u Europu – skupina je nedavno objavila datume europskog dijela stadionske turneje „Worldwired Tour 2019“, u sklopu koje će posjetiti 25 gradova. Najbliže našim prostorima nastupit će u Milanu, Beču i Münchenu, a svi detalji mogu se pronaći na njihovoj web stranici.