Share
Metronomy objavili spot za pesmu “Whitsand Bay”

Metronomy objavili spot za pesmu “Whitsand Bay”

Jedan od vodećih britanskih indie rock bendova Metronomy, koji će nastupiti na proslavi 20. rođendana EXIT festivala, brojne fanove širom sveta obradovali su spotom za pesmu “Whitsand Bay” sa njihovog poslednjeg albuma Metronomy Forever. Metronomy su višestruko nagrađivani bend u najrazličitijim kategorijama, od najbolje koreografije do najboljeg pop izvođača, dok je frontmen benda, multi-instrumentalista i producent Joseph Mount, poznat i po saradnji sa muzičkim zvezdama kao što su Robyn, Jessie Ware, Diplo, Sophie Ellis-Bextor i brojni drugi.

Govoreći o samoj numeri, Joseph Mount istakao je da je Whitsand Bay zapravo ključna traka između stare ideje koju je imao u vezi sa albumom, i onoga što je taj album sada, te da mu je upravo zbog toga ova pesma omiljena. Spot koji su režirali Sam Davis i Tom Andrew pomalo je nadrealističan, a fokus je na efektnom retro disko svetlu prenetom na različita mesta iz okoline, dok će svakako oduševiti brojne ljubitelje benda, poznatog baš po svojim sinematičnim video spotovima koji predstavljaju prava mala remek-dela.

Metronomy je nastao davne 1999. godine kao sporedni projekat Joseph Mounta ostalim bendovima sa kojima je svirao, a na samom početku karijere, Mount je za snimanje pesama koristio stari računar koji mu je dao otac. Tokom godina, ovaj sastav čija karijera traje duže od dvadeset godina, postao je jednako priznat i poznat i daleko van granica svoje zemlje, čemu najbolje svedoče nastupi na svetskim festivalima. Šesti album ovog indie rock benda izdat krajem prošle godine, Metronomy Forever, pobrao je hvalospeve publike i kritike, a svakim novim muzičkim ostvarenjem Metronomy iznova potvrđuje epitet jednog od najinteresantnijih sastava izuzetno karakterističnog, new-disco, electronic rock zvuka.

EXIT ulaznice donose uštedu od čak 55%!

Trenutno je u prodaji ograničeni kontigent kompleta EXIT karata po ceni od 6.490 dinara, što predstavlja visokih 55% uštede u odnosu na finalnu cenu! Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko zvanične stranice ovde i putem prodajne mreže Gigs Tix, a u prodaji su i turistički paketi koji pored ulaznice obuhvataju i smeštaj i prevoz, dostupni putem zvanične turističke agencije festivala, EXIT Trip.