Share
Mike Parker’s Trio Theory 13. travnja u Močvari

Mike Parker’s Trio Theory 13. travnja u Močvari

U sklopu turneje regijom, Mike Parker’s Trio Theory, održat će koncert u Močvari u četvrtak 13.4. od 22 sata.

Američko-poljska klupska atrakcija Mike Parker Trio, moderni mainstream obogaćuje nasljeđem jazza Treće struje, a od svojeg je osnutka u studenom 2014. godine do danas održala preko 150 koncerata. Bend je nastao na inicijativu Parkera koji se iz New Yorka preselio u Krakow, radi scene oko kluba Alchemia koja je jedan od europskih kreativnih centara. Svoja je bogata njujorška iskustva kontrabasist Parker pretočio u suradnju s tenor-saksofonistom SŁawomirom Pezdom, kao i višestruko Grammyjevskim nominantom Frankom Parkerom iz Chicaga, grada čiji glazbenici u Krakow već desetljeće donose ideje revivala free-jazza 1960-ih.

Obožavateljima palete i neumornog istraživačkog duha Kena Vandermarka, svakako moramo preporučiti i ovog lucidnog ambasadora žanrovske šetnje poznatog prezimena koje je u povijesti jazz-glazbe jamac za birane i kalibrirane. Osjetite noć u Močvari na koncertnoj seriji “Jesi Free?” između energičnog rocka, klasične muzike, paletu zvukova avantgarde, kao i ritmične i harmonične razlikosti modernog jazza. Svakako savjetujemo da ne propustite ovaj koncert.

Kuriozitet je da su cijeli album snimili u klubovima po Češkoj i Vojvodini, s elementima i Third Streama i indie-rocka i suvremene klasike.

Skladba ‘Hermit the Dog’ s istog albuma snimljena je u Novom Sadu kod Ivana Fecea Firčija, bubnjara novovalnih grupa 80-ih EKV i Luna.