Milan-Petrovic-Quartet

Milan Petrović Quartet na Zidiću Doma omladine Beograda povodom 10 godina autorskog rada

Milan Petrović, poznati beogradski kompozitor i klavijaturista, nastupiće sa svojim Kvartetom u okviru devete sezone popularnih Koncerata na Zidiću. U intimnoj atmosferi karakterističnoj za ove nastupe, u samom centru grada, na otvorenom, publika će biti u prilici da čuje izbor najboljih autorskih kompozicija Milana Petrovića nastalih u proteklih 10 godina.

Na ovaj način, obeležiće se 25 godina Milanovog rada i 10 godina rada MP Quarteta. Da podsetimo, kompilacija autorskih kompozicija “The Best of  2011 – 2021” je objavljena u aprilu ove godine za izdavačku kuću “Jazz Fortnight” iz Skoplja, i na njoj su zabeležene saradnje sa brojnim regionalnim muzičarima. Neki od poznatih muzičara sa kojima je Milan saradjivao su Vasil Hadžimanov, Aca Seltik, Sky Wikluh, Dušan Bezuha, Bruno Mičetić, Sašo Popovski, Đorđe Maksimovski, Ermal Rodi, Boris Bunjac, Branko Isaković, Ivan Aleksijević, Vladimir Maričić, zatim Ana Stanić, Sonja Kalajić, Ksenija Komljenović, Diana Čerenšek, Vanja Danilović, Maja Klisinski i mnogi drugi.

Milan Petrović je nastupao širom sveta kako samostalno, tako i sa Milan Petrović Quartetom, koji pored njega čine Lehel Nađ, Bogdan Zdjelar i Robert Gostinčar. Največi dosadašnji uspesi ovog sastava su 6 izdanja, turneje u Kini, Austriji, Rumuniji i svim zemljama regiona. U vreme pandemije Covid 19, bend nije prestao sa radom, nego je organizovao onlajn koncerte sa raznim gostima.

Petak, 9. jul 2021. u 20:00 // Dom omladine Beograda, Plato Milana Mladenovića

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih kulturnih programa za sve Beograđane i goste našeg glavnog grada. U devetoj sezoni, nastavljamo da na otvorenoj sceni otkrivamo nove bendove i predstavljamo neke stare muzičke znance.

Total
10
Shares
Previous Article
Eyesburn otvorio serijal online koncerata Balkanrock Sessions

Eyesburn otvorio serijal online koncerata “Balkanrock Sessions”

Next Article
Teški Osjećaji Danas opuštam

Teški Osjećaji objavili novi singl "Danas opuštam"