Share
Miloš Zubac predstavio album “Hazarske”

Miloš Zubac predstavio album “Hazarske”

HAZARSKE – ALBUM MILOŠA ZUPCA KAO POVRATAK U SRCE BLUZA

Krajem rujna 2020. godine objavljeno je online izdanje albuma HAZARSKE Miloša Zupca, posljednjih godina izuzetno angažiranog novosadskog književnika i kantautora, dostupno premijerno na njegovoj bandcamp stranici, pri čemu će se album uskoro naći i na svim značajnijim svjetskim platformama za slušanje glazbe. 

HAZARSKE su jedinstven album na regionalnoj sceni – i po kontekstu i po stilskom opredjeljenju. Miloš Zubac, koji je već radio sa stihovima svoga oca, jugoslavenskog pjesničkog barda Pere Zupca, za ovaj album odabrao je liriku iz svojevremeno zabranjene očeve knjige HAZARSKE PJESME, koja je početkom devedesetih godina političkom odlukom bila povučena iz prodaje i od koje je ostao samo jedan odštampani primjerak. Tim stihovima, Miloš je pridružio i svoje stihove, kao i jednu pjesmu svog velikog prijatelja, enigmatičnog zagrebačkog kantautora Ivana Škrabea.

Miloš Zubac

Stilski, album je jedinstven primjer dominantno akustičarskog korijenskog bluza s mnogo slajda i pustinjačkog ambijenta a da je otpjevan na srpskom jeziku. Međutim, ima na albumu i elektrike i full band tretmana a cjelokupnu zvučnu sliku postavio je, aranžirao i produkcijski potpisao Milovan Đuđić Jimi, Milošev stari suradnik iz godina kada su zajedno svirali u Prkosu Drumskom. Jimi koji inače vodi The Petting Blues Band i koji slovi za jednog od najosebujnijih i najboljih blues-rock gitarista u ovim krajevima, odsvirao je hrpu instrumenata na albumu i ostavio snažan osobni pečat na svim pjesmama. Osim Jimija i drugih suradnika, u snimanju je sudjelovala i Miloševa šestogodišnja kćerka Mej.

Album HAZARSKE može se u cijelosti poslušati na adresama: