Share
Mimika promovira novi album 25.05. u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti

Mimika promovira novi album 25.05. u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti

petak 25.05. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu Mimika Orchestra u cjelosti će predstaviti album Divinities of the Earth and the Waters koji uskoro izlazi za PDV. Album se bavi staroslavenskom mitologijom i sanjivom pričom o pojedincu koji sebe vidi kao dio folkornog festivala. Uz orkestar gostuje i jedan od sudionika albuma Rob Milne (bas klarinet, saksofon) te skladatelj, autor, vokalista i istraživač tradicije sevdaha Damir Imamović. Tom prigodom će Mimika Orkestar izvesti i neke Damirove skladbe, te će on gostovati i na novom premijerno izvedenom materijalu samog orkestra koji se nadovezuje na spomenuti album.

Uz orkestar i cjelokupni zvučni nastup, osmišljen je i video zid autorice Ive Gavrilović koji se veže uz cjelokupnu priču. Nastup će se odviti u Muzeju Suvremene Umjetnosti u vrhunski opremljenoj dvorani Gorgona te će orkestar za ovu prigodu biti i proširen s dodatnim i često gostujućim članovima iz Hrvatske i Slovenije.

Mimika Orchestra osnovao glazbenik Mak Murtić u Londonu, 2010 godine. Ansambl danas djeluje na internacionalnoj sceni u kontinuitetu od 8 godina, sa nastupima na etabliranim i svjetski poznatim festivalima (London Olympics, Latitude Festival, London Jazz Festival, Love Supreme Festival, Festival Slobodne Glazbe). Uspješno surađuje sa isto tako priznatim autorima i orkestrima, kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu (Clapham Community Choir, Jazz Orkestar Hrvatske Radio Televizije, Filip Novosel, Septet Ad Libitum Zagrebačke Filharmonije, Thodoris Ziarkas, ZKM, HRT). Poslijednjih je godina nastao snažni interes zagrebačke, ali i hrvatske publike (Vintage Industrial Bar, Vinyl, Vortex Jazz Club, Courtyard Theatre, KSET, MSU, Pallach / Rijeka, Turistička Zajednica Split, Kino Slavica / Dubrovnik/).

ULAZNICE: entrio.hr

Uz kupljenu kartu prvih 40 kupaca dobiva i popust na radionicu i koncert Rob Milnea koji se održava 23.5. u klubu Vinyl u Bogovićevoj.

AFTER PARTY: Nakon koncerta održati će se After party u klubu Spunk (NSB) s DJ-em Damjanom Morellom.

  1. […] U petak 25.05. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu Mimika Orchestra u cjelosti će predstav…. Uz orkestar gostuje i jedan od sudionika albuma Rob Milne (bas klarinet, saksofon) te skladatelj, autor, vokalista i istraživač tradicije sevdaha Damir Imamović. […]

Comments are closed.