Share
Mind Zoo predstavio novi singl “What It Takes”

Mind Zoo predstavio novi singl “What It Takes”

Mind Zoo, alternativni rock/metal bend iz Splita, nakon uspješnoga objavljivanja singla Blind Man's Mirror u travnju ove godine te pozitivnih reakcija koje su dobili sa svih strana, u nedjelju (2. kolovoza) su objavili novi singl, What It Takes, kojim rade još jedan korak ka snimanju i objavljivanju svog prvoga albuma.

Za razliku od Blind Man's Mirror, pjesme koja odiše žestokim zvukom i karakterom, What It Takes je zvučno bliži grungeu i hard rock power baladama.

Priča je to o smrti u obitelji, poimanju toga te suočavanju s takvom stvarnosti. Zbog toga pjesma u prvome dijelu odiše melankolijom i tugom koja se preko žešćega srednjeg dijela pjesme pretvara u svojevrsno olakšanje i mir koje donosi suočavanje s istinom.

Vizualni dio koji prati pjesmu djelo je bubnjara benda Davora Kamenjarina, čiji crtež krasi omot, te Ivana Ožića Bebeka, koji je grafički obradio crtež i izradio završnu inačicu omota.

Pjesmu je bend samostalno snimio u prostoru za probe / DIY studiu, a miks i master djelo su Vedrana Kovačića iz Chicken Sound Studia.

Pjesma je dostupna na YouTubeu, Bandcampu te vodećim streaming servisima poput Deezera, Spotifya i Google Musica.

Mind Zoo je četveročlani alternativni rock/metal bend iz Splita, nastao 2015. godine. Svoju energiju i zvuk je predstavio publici u Hrvatskoj, BiH i Crnoj Gori. Pobjednici su festivala ST-ART 2017. godine, a uz navedeni festival nastupali su i na FIDO Music Weekendu 2019., SARS festivalu 2018., Kaštelanskim rock večerima 2017. i 2018. godine te Lake Festu u Nikšiću 2018. godine.

Samostalno su snimili i objavili demo EP-u Temple Of The Heart, koji je izašao u ožujku 2017. godine, te singl Blind Man's Mirror, koji je objavljen u travnju 2020. godine. Objavom What It Takes  Mind Zoo radi korak naprijed te dolazi bliže sljedećem cilju, a to je snimanje i objavljivanje prvoga albuma.

Mind Zoo možete pronaći na: