Share
Miroslav i Gordana Evačić objavili novi album “Podravski blues”

Miroslav i Gordana Evačić objavili novi album “Podravski blues”

Miroslav i Gordana Evačić povodom petnaeste obljetnice od izdavanja albuma „Čardaš blues“ objavljuju njihov jedanaesti po redu, novi album „Podravski blues“.

Album stilom i formom slijedi proslavljeni prvijenac „Čardaš Blues“ koji im je otvorio put europskih radio postaja i svjetske world music scene.

„Podravski blues“ baziran je na njihovom aktualnom live repertoaru, te sadrži nove izvedbe pjesama s prijašnjih albuma. Osim toga, na njemu se nalaze i do sada nesnimljene pjesme koje su neizostavni dio njihovih koncerata.

Album donosi 12 pjesama, među kojima se nalaze tradicionalne podravske pjesme Čula jesam, Preko Drave Grmlavica, Jedno jutro ja uranih, kao i autorske Volim ja, Čardaš Blues & R’n’R i druge. Tijekom snimanja korištena je analogna tehnologija i cijeli niz akustičnih instrumenata poput gitare, tamburice, cimbule, harmonike, dok je kompletan album snimljen minimalistički, u mono produkciji.

Promocija albuma održat će se u četvrtak 27. prosinca 2018. od 18h u Galeriji Mijo Kovačić u Koprivnici, a domaćin večeri i riječ struke bit će Anđelo Jurkas. Ulaz je slobodan.

Novi album „Podravski blues“, kao i sve prethodne albume, u cijelosti možete preslušati na stranici  www.evacic.com