Misery Crown

Misery Crown objavili spot za pjesmu ‘K.R.A.J.I.N.A.’

Bend Misery Crown proslavio je peti rođendan i tim povodom objavio je spot za pjesmu K.R.A.J.I.N.A.

– Kao i svake godine, proljeće i ljeto donose buđenje ljudi i prirode. Kafići su puni, ceste krcate, ali možda i najvažnije zapažanje je osmijeh na licima ljudi. Gdje si? Kako si? Radi li se? Hoćemo li kafu piti? Sve su ovo standardna pitanja i odgovori su uvijek potvrdni, sa dodatkom šale i smijeha. Slobodni dani, vikend, pa čak i popodne nakon posla, postaju skupovi veselja i zabave. Baš o ovom smo i mi, članovi Misery Crowna željeli nešto reći, na naš način. Dolazimo iz Bihaća i Cazina, znači pravi smo Krajišnici. Zbog studentskih obaveza, bili smo primorani određeno vrijeme živjeti van Krajine, te smo tada osjetili da nam naš kraj strašno fali. Stoga se i mi u toku godišnjih odmora, na ljeto “probudimo” i idemo u našu garažu da sviramo i stvaramo muziku i priče kroz nju. A nakon toga se ide na roštilje, raftinge, ponešto se i popije pa odatle i značenje pjesme za koju smo snimili spot K.R.A.J.I.N.A. (Keeping rage and joy in the northern abyss – Ljutnja i sreća u sjevernom “paklu”, istakli su članovi benda.

Spot pokazuje kako su se zaljubljenici u svoj kraj i muziku koju slušaju, odlučili provesti u tri dana.

– Prvi i najteži, postavljanje i sviranje instrumenata na starom gradu Ostrošcu. Vrućina, turisti, manjak izvora električne energije je rezultiralo jako zabavnom, na momente komičnom, ali i iscrpnom avanturom. Detalj kada nas Arapi slikaju i ibrete se kako u ljutoj Krajini postoje bradati momci koji sviraju i snimaju nešto što se od njih ne očekuje je bio vrlo zabavan. Drugi dan snimanja je najbolji i najjeftiniji provod na ovim prostorima. To je turistička atrakcija rafting, s kojom želimo privući i domaće ljude koji se nisu prije upustili u tu avanturu zbog straha, neznanja ili nečeg trećeg. Dok vas hladna voda osvježava i održava pripravnim za veslanje, Una, ta magična rijeka vas istovremeno očara i uvlači u nove dimenzije koje prije niste posjetili. Užitak je popraćen snimanjem kadrova, veslanjem, kupanjem, dopunskim pićem na veresiju, jer to ovdje može i na kraju, ćevapi sa lukom. Plan je privući i strance, turiste, koji će doći, potrošiti nešto para, oduševiti se i pričati po svijetu kako im je super bilo. Zadnji dan je roštiljanje i kupanje. Vikend se zatvori na pravi način, meso, piće, priča i smijeh. Komunikacija sa komšijama, sa starijim osobama od kojih pokupite razne anegdote, i drugim ljudima koji pokraj Une roštiljaju isti dan.., pričaju članovi benda za Oslobođenje.

Misery Crown je autorski southern/sludge metal bend iz Bihaća, nastao 2012. i čine ga: Šahsudin Osmanović (vokal i gitara), Riad Šahinović (gitara), Haris Bezdrob (bass gitara) i Muris Mureškić (bubanj).

Total
0
Shares
Previous Article
Muse: Drones World Tour

Film ‘Muse: Drones World Tour’ u bioskopima samo jedan dan

Next Article
majska_gitarijada

Požarevac: Na Majskoj gitarijadi takmiči se deset rok bendova