MixedUpMary

Mixed Up Mary novim video najavili objavu albuma prvijenca

Peteročlana noir-pop skupina Mixed Up Mary najavljuje objavu svog debitantskog albuma „Umolomni“, koji će pod okriljem diskografske kuće Universal Music Hrvatska biti objavljen 5. listopada 2018. godine.

Najava albuma popraćena je objavom nove verzije videospota za ranije predstavljeni singl „Ljetna“.

Okosnicu skupinu čine muzičari i supružnici Ana i Konrad Lovrenčić, koji su svoje životno putovanje te neizmjernu ljubav prema glazbi i umjetnosti, spojili i na muzičkom planu. Mixed Up Mary priču su vrlo brzo predstavili i prijateljima i kolegama, te su u najbližoj Konradovoj okolini – među članovima skupine Elemental, pronašli nekolicinu muzičara koji su povjerovali u tu priču i pristali biti dio nje; tako im se pridružuju klavijaturist Davor Zanoški i gitarist Erol Zejnilović, a nakon nekog vremena i bubnjar Silvio Bočić (Mangroove, Darko Rundek).

Budući da su već nekoliko godina dio domaće glazbene scene, bilo je samo pitanje vremena kada će se široj publici predstaviti i s albumom prvijencem. „‘Umolomni’ je album o kojem smo duže razmišljali nego što smo ga snimali. Pjesmu je najlakše napisati, naći joj neku smislenu sredinu da s ostalima tvori jednu razumljivu cjelinu čini nam se teže. Ovo je album o rastancima.“, otkrivaju Ana i Konrad.

Slika koja krasi naslovnicu izdanja „Umolomni“ djelo je umjetnice Dragice Dade Modrić, dok je za vizualni dizajn albuma i predivne ilustracije koje krase knjižicu fizičkog izdanja zaslužna Irena Mihalinec. Album donosi ukupno 11 autorskih pjesama, među kojima su i ranije predstavljeni singlovi „Zauvijek“ i „Ljetna“. Produkciju izdanja potpisuje Konrad Lovrenčić, dok je mastering napravio Srđan Sekulović Skansi.

Kako je u uvodu i spomenuto, upravo je za pjesmu „Ljetna“ predstavljen novi videospot, o kojem nam Ana Lovrenčić kaže: „Riječ je o ljetnoj videorazglednici 2018. Ona je muški odgovor (‘man edition’) na videorazglednicu koju smo snimili prošlog ljeta, kada je singl Ljetna ugledao svjetlo dana i svjetlo ljeta. Ovaj spot izlazi na zalazu ljeta, kada od ljetnih avantura sjećanja koja ćemo čuvati u nekim mirisima koji će nas poput Proustovih madeleine kolačića vraćati u te trenutke. Ta mislim, pjesme se ne pišu po ljetu, kada sve intenzivno proživljavamo, pjesme se pišu od sjećanja. Nostalgija je najljepšeg okusa.“

O nastanku videospota otkriva: „Spot je nepretenciozan, snimali smo ga sami, mobitelom, u uvalama koje smo ovog, kao i prethodnog ljeta posjetili. Kad bi se pregrijao, mobitel smo hladili u škrinji beach bara. Ovaj ‘man edition’ bio nam je posebno zabavan jer je Koni ove godine ponovio (odglumio) sve scene koje sam ja prošle godine snimila. Sad se prepucavamo tko je bolji. Ja tvrdim da sam ja bolja jer bolje glumim, a on tvrdi da sam ja bolja jer on bolje kadrira. Anyway, I win!“.

Objavu albuma prvijenca „Umolomni“ pratit će i objava istoimenog naslovnog i najavnog singla – već sljedeći petak, 28. rujna, svjetlo dana će ugledati singl i videospot „Umolomni“, o čemu će uskoro biti poznato više detalja. Album „Umolomni“ bit će objavljen 5. listopada ove godine, a trenutno su dostupne i prednarudžbe CD-a i digitalnog izdanja:

Total
0
Shares
2 comments

Comments are closed.

Previous Article
Da Se Ne Zameri Igor Marojević

Promocija albuma "Da Se Ne Zameri" pisca i rokera Igora Marojevića 27. septembra u Muzičkoj kući Metropolis

Next Article
Byzantine

Byzantine launches new video for "The Cicada Tree"