Mixed Up Mary Umolomni

Mixed Up Mary predstavili spot za pjesmu “Umolomni” – najavni singl istoimenog albuma

Nakon što su krajem prošlog tjedna najavili objavu prvijenca „Umolomni“, noir-pop skupina Mixed Up Mary sada predstavlja i najavni singl albuma s pratećim videospotom, u kojem vodeće i jedine uloge igraju upravo glavni akteri skupine, Ana i Konrad Lovrenčić.

Ova pjesma govori o ljubavi koja je neodrživa. Jer jedno mora otići. Nekamo. Nekome. Sam spot dočarava težinu tog rastanka koji je došao prerano, jer je svanulo“, otkriva Ana, autorica i teksta i glazbe ove pjesme te nastavlja „Svi oni koji su hodali po tom tankom rubu gdje nastaju pjesme, a slabe proguta mrak, znaju o čemu pričam. Taj kreativni zanos gotovo je na rubu ludila. Ima pjesama i pjesama. Jedne pišeš zato što možeš, a druge zato što moraš. Moraš, „da preživiš“, da istisneš te silne emocije iz sebe.“

Prateći videospot, koji je od danas dostupan na YouTube Vevo kanalu skupine, snimljen je u prekrasnom ambijentu Dobra River Studija, u Protulipi, malenom naselju općine Generalski stol, u blizini Karlovca. Za video-snimanje zaslužan je Nevio Smajić, njihov dugogodišnji suradnik, koji je prema Aninim riječima ‘sve njihove nade pretočio u sliku’.

Upravo pjesma „Umolomni“ otvara njihovo istoimeno debitantsko izdanje, koje će biti objavljeno 5. listopada ove godine, pod okriljem diskografske kuće Universal Music Hrvatska. Album donosi ukupno 11 autorskih pjesama, među kojima su i ranije predstavljeni singlovi „Zauvijek“ i „Ljetna“. Produkciju izdanja potpisuje Konrad Lovrenčić, dok je mastering napravio Srđan Sekulović Skansi.

Slika koja krasi naslovnicu albuma te predivne ilustracije knjižice fizičkog izdanja, djelo su umjetnice Dragice Dade Modrić, dok je za naknadni vizualni dizajn albuma zaslužna Irena Mihalinec.

Kako je ranije i predstavljeno, okosnicu skupinu čine muzičari i supružnici Ana i Konrad Lovrenčić, koji su svoje životno putovanje te neizmjernu ljubav prema glazbi i umjetnosti spojili i na muzičkom planu. Mixed Up Mary priču su vrlo brzo predstavili i prijateljima i kolegama, te su u najbližoj Konradovoj okolini – među članovima skupine Elemental, pronašli nekolicinu muzičara koji su povjerovali u tu priču i pristali biti dio nje; tako im se pridružuju klavijaturist Davor Zanoški i gitarist Erol Zejnilović, a nakon nekog vremena i bubnjar Silvio Bočić (Mangroove, Darko Rundek).

Budući da su već nekoliko godina dio domaće glazbene scene, bilo je samo pitanje vremena kada će se široj publici predstaviti i s albumom prvijencem. „‘Umolomni’ je album o kojem smo duže razmišljali nego što smo ga snimali. Pjesmu je najlakše napisati, naći joj neku smislenu sredinu da s ostalima tvori jednu razumljivu cjelinu čini nam se teže. Ovo je album o rastancima.“, otkrivaju Ana i Konrad.

Album će biti objavljen 5. listopada ove godine, a trenutno su dostupne prednarudžbe CD-a i digitalnog izdanja.

Total
0
Shares
1 comment

Comments are closed.

Previous Article

Bojana Vunturišević 21. decembra u Novom Sadu

Next Article
pank festival Iz sve snage

Pank Fest "Iz sve snage" četvrti put u Rumi