Mixed Up Mary

Mixed Up Mary prije Volanda Le Mata u Tvornici kulture

mixed

Voland Le Mat nakon dulje koncertne hibernacije dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u četvrtak, 5. svibnja, a kao predgrupa nastupa chamber pop duo Mixed Up Mary.

Relativno novo ime na sceni, Mixed up Mary donosi nešto posve drugačije. Ana i Konrad Lovrenčić stvaraju atmosferični chamber-pop koji se ne liši utjecaja izvan konvencionalnih sfera nezavisne glazbe. Prvi EP ‘Rano je za sutra’, za koji su snimili dva spota ‘Ne ostavljaj me samu’ te ‘Usred beskraja’, pokazao je kako se radi o duetu izuzetnog potencijala čiji lounge daleko nadilazi bazične okvire. Primjese trip-hopa i jazza stvaraju unikatnu, pomalo komornu atmosferu, a sanjivi, no ipak snažni vokal Ane Lovrenčić zaokružuje cjelinu na najbolji mogući način.

Jedan, ali jako hvaljeni album ‘Faustopojke’ bio je dovoljan da Voland Le Mat svojom melankoličnom romantikom osvoji kritiku i slušatelje te stvori bazu fanova s pjesmama poput ‘Voli me’, ‘Svijet tišine’ ili ‘Prolaznik’. Prvijenac je izašao sada već davne 2009., a nakon samo nekoliko nastupa Momir Oljača je utihnuo s projektom Voland Le Mat te je tišina trajala punih šest godina.

Nakon nedavno održanog povratničkog koncerta u Muzeju suvremene umjetnosti u sklopu projekta MIMO, koji je pokazao koliko je publika žedna njegove glazbe, Voland Le Mat podebljao je sastav novim članovima. Sve to kako bi ovoga puta, osim duljeg nastupa i više pjesama, u Tvornici pružio i bogatiji zvuk.

Odličnom Momirovu vokalu tj. Voland Le Mata koji je ujedno i na gitari, u Tvornici će se na pozornici pridružiti i Velimir Grujić na električnoj gitari, Mario Perinčić na basu te Igor Busljeta na bubnju. Izvodit će gotovo sve pjesme s prvog albuma te svežanj novih faustopojki.

Ulaznice
Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 20 kuna, a na dan koncerta 25 kuna.

Službena prodajna mjesta:
• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
• Aquarius CD shop, Varšavska 1
• Dirty Old Shop, Tratinska 18
• www.entrio.hr

Organizator je koncerta Tvornica kulture.

tportal.hr

Total
0
Shares
Previous Article
Igi Pop

Igi Pop počinje evropsku turneju

Next Article
yu grupa

Dokumentarac o Yu grupi