mocvara-serija

„Močvara“: Završeno snimanje serije reditelja Olega Novkovića

Pala poslednja klapa serije “Močvara”, u režiji Olega Novkovića. U napetoj krimi-drami tragaju za surovim serijskim ubicom majki muške dece. U glavnoj ulozi Goran Bogdan kao policijski inspektor

Serije “Tajkun”, “Močvara” i “Klan” uveliko se spremaju u novoj produkcijskoj kući Firefly, koja je za njihovu realizaciju angažovala cenjene filmske stvaraoce sa ovih prostora. Tako seriju “Tajkun” režira Miroslav Miša Terzić, dok serija “Klan” nastaje po scenariju i u režiji Slobodana Skerlića. Sve tri serije su kriminalističkog žanra, ali sa različitom tematikom.

Dok će serija “Tajkun”, kako se najavljuje, već u martu biti pred gledaocima na kanalima Superstar TV i RTS 1, “TV novosti” saznaju da je upravo završeno snimanje “Močvare”.

– U nedelju, 9. februara, pala je poslednja klapa serije “Močvara”, nastale pod rediteljskom palicom Olega Novkovića, koji je režirao filmove “Kaži zašto me ostavi”, “Normalni ljudi”, “Sutra ujutro”, “Beli beli svet”, “Otadžbina”… Autorka scenarija je njegova česta saradnica, cenjena dramska spisateljica Milena Marković, a direktor fotografije je Miladin Čolaković (“Ustanička ulica”, “Izgrednici”, “Realna priča”). Sezona će imati deset epizoda, u trajanju od oko 45 minuta. Emitovanje je planirano za jesen ove godine na kanalima Superstar TV i RTS 1 – otkrivaju iz Firefly produkcije.

Serija “Močvara” pripada popularnoj, ali prilično zahtevnoj podvrsti, whodunit trileru, odnosno priči u kojoj se traga za počiniteljem ubistva.

– Ova napeta policijska potraga za manijakalnim serijskim ubicom otkriva mračne tajne iz prošlosti i uvlači junake u spirale prevara, laži i tragičnih životnih iskušenja. U uzavrelom Beogradu manijak na izuzetno surov, ritualan način ubija tri žene. Žrtve povezuje slobodan stil života i to što su majke muške dece. Sva trojica sinova nemaju očeve, o čemu odbijaju da govore – opisani su nam neki važni elementi serije.

U glavnoj ulozi biće miljenik srpske publike Goran Bogdan, koji tumači inspektora Nikolu, bivšeg huligana. On mora da se suoči sa sopstvenom prošlošću, kako bi otkrio surovog ubicu. Što mu je bliže u istrazi, Nikola je sigurniji da njega i ubicu nešto suštinski povezuje.

– U “Močvari” se prepliću greh i žudnja, ljubav i mržnja, ali i prijateljstvo koje počiva na zločinu i tajnama. Isto tako, ovo je priča o ljudima koji su istovremeno spasitelji i mučitelji, žrtve i dželati. Najzad, “Močvara” je i priča o gradu koji lagano tone u močvaru prošlosti – kažu u produkciji, i dodaju da serija tek treba da uđe u montažu.

Pored lika inspektora Nikole, u seriji će se pojaviti Boban (Stefan Trifunović), Vasa (Boris Isaković), Lazar (Dejan Dedić), Maja (Marta Bjelica), Nina (Dubravka Kovjanić), kao i Katarina (Nada Šargin) koja će biti fatalna za život glavnog aktera Nikole.

Uloge u seriji tumače još i Jana Bjelica, Bojana Žirović, Miona Marković, Svetlana Bojković, kao i Ana Franić, Tamara Dragičević, Milutin Milošević, Olga Odanović…

– Prvi put sam radila sa Olegom Novkovićem, a njegova supruga Milena Marković napisala je sjajan scenario, sa gotovo sto likova. Nemam veliku ulogu, ali je lepa i drugačija od svega što sam igrala u karijeri – izjavila je nedavno Svetlana Ceca Bojković.

AMBICIOZNI PROJEKTI

LETOS su iz produkcijske kuće Firefly ambiciozno najavili i serijske adaptacije “Besnila” Borislava Pekića, “Konstantinovog raskršća” Dejana Stojiljkovića, kao i memoara Žarka Lauševića. Nedavno su udovica Ljiljana Pekić i ćerka Aleksandra ustupili ovoj firmi prava na ekranizaciju romana “Besnilo”. Međutim, pošto je projekat u pripremi, iz kuće Firefly nisu želeli da daju više informacija o tome.

Total
0
Shares
Previous Article
atmospheric-dvije-sjene

'Dvije sjene' - novi electro-pop singl projekta Atmospheric

Next Article
serija-tajkun

„Tajkun“ – objavljen prvi trejler za seriju reditelja Miroslava Miše Terzića