Share
“Moj život s Idi(j)otima” – u pripremi knjiga o kultnom pulskom bendu KUD Idijoti

“Moj život s Idi(j)otima” – u pripremi knjiga o kultnom pulskom bendu KUD Idijoti

Na svojoj Facebook stranici Nenad Marjanović, nekadašnji basista grupe KUD Idijoti, najavio autobiografsko delo o svom životu provedenom u legendarnom pulskom pank-rok bendu.

Kako se može vidi iz objavljene naslovnice, knjiga Nenada Marjanovića se zove “Moj život s Idi(j)otima”.

“Knjiga u pripremi…privodimo je kraju..”, kratko je napisao Marjanović jutros u svom postu na Facebooku, navodeći da je za dizajn efektne naslovnice zaslužan Leonid Pilipović.

KUD Idijoti su osnovani 2. februara 1981. u Puli, a okupio ih je gitarista Sale Veruda. Širu popularnost su stekli 1987, nakon što su pobedili na Omladinskom festivalu u Subotici u konkurenciji 300-injak sastava, nakon čega kreću s nastupima u Švajcarskoj, Nemačkoj, Mađarskoj i Italiji. Upravo u Italiji, u Ređo Kalabriji na festivalu mediteranskih zemalja je gotovo došlo do međunarodnog incidenta, nakon što su “karabinjeri” (italijanski policajci) prekinuli izvođenje pesme “Bandiera rossa”.

Legendarnu postavu grupe činili su Tusta – vokal, Sale – gitara, Dr. Fric – bas i Ptica – bubnjevi. Grupa je prestala s postojanjem nakon smrti pevača Branka Črnca Tuste 2012. godine.

Marjanovićeva najavljena knjiga “Moj život s Idi(j)otima” ujedno je prva koju je neki član KUD Idijota napisao o svom bendu, prenosi Espreso.

  1. […] Knjigu „Život s idi(j)otima“ napisao sam jer sam želio objaviti priču koja do sada nije objavljena, a koja govori o jednom rokeru, jednom pank sastavu u vremenima mira i rata. […]

Comments are closed.