Share
Monika Kruse 9. novembra u beogradskom Hangaru

Monika Kruse 9. novembra u beogradskom Hangaru

Popularna Nemačka tehno diva Monika Kruse u Beogradu nastupaće u petak 9. novembra u Hangaru.

Svi ljubitelji tehno muzike neka se spreme jer u novembru u Luci Beograd čeka žurka za pamćenje! Ulaznice su u prodaji.

Monika Kruse je dugogodišnji sinonim za techno. Nakon 25 godina uspešne karijere i dalje se smatra jednom od najbitnijih i najvećih nemačkih di-džejeva svetske elektronske scene.

Dugogodišnje prisustvo u elektronskoj muzici potvrda je velikog talenta, posvećenosti i di-džej veština. Još u ranom detinjstvu počela je da svira klavir, te je ljubav prema muzici s godinama rasla, kao i njen talenat.

Njena pozamašna kolekcija ploča sadrži razne muzičke žanrove poput funk-a, soul-a, hip hop-a i house-a, koji su obeležili početak njene karijere, sve dok do nje nisu dospeo tvrđi zvuk Čikaga i Detroita, koji je očarao i zauvek pridobio.

Monika Kruse smatra se jednom od figura koje su odigrale ključnu ulogu na minhenskoj techno sceni početkom 90-tih godina, kroz organizaciju rejvova u napuštenim skladištima i rezidenturu u legendarnom klubu Ultraschall, u kojem je nastupala zajedno sa di-džej Hell-om i Tobi-jem Neumann-om.

Krajem iste decenije seli se u Berlin gde 2000. godine pokreće svoju izdavačku kuću Terminal M. Nakon 18 godina, njena etiketa je jedna od najprestižnijih, za koju su izdavali mnoga imena techno zvuka, od najranijih izdanja veterana.

Sa Pig & Dan-om je sarađivala i na EP-ju “Get Me On”, koji sadrži dve numere: “Get Me On” i “So Good” koje su bile vrhunac njenog debija na BBC Radio 1 Essential Mix-u koji važi širom sveta za jedan od najbitnijih momenata u njenoj karijeri.

Iako je već četvrt veka na sceni, ova Nemica i dalje ima jasnu viziju muzike i zato njeni nastupi često odvode u bezvremensko putovanje zvukom. Kvalitet od kojeg ne odustaje i savršeno miksovanje učinili su je jednim od najtraženijih di-džejeva.