Mortal Kombat Decenija

Mortal Kombat izbacili novi album “Decenija”

Uoči zagrebačkog nastupa 22. ožujka u Močvari, provokativni beogradski metal punkeri Mortal Kombat objavili su novi album “Decenija”. Svježim izdanjem ujedno zaokružuju priču o 10 godina postojanja benda.

Predstavljen već ranije singlovima “Rijaliti” i “Papučar”, novi album njihovo je dosad najkompletnije izdanje, a donosi 12 pjesama među kojima se ističe i naslovna “Mortal Kombat” u čijim se stihovima iz interesantnih razloga spominju Bajaga, Dubioza, Goran Bregović i SARS. Za produkciju, miks i master albuma zaslužan je Miloš Mihajlović.

„Ono po čemu se razlikuje ovaj album od prethodnih je šarolikost žanrova u pjesmama, provlače se brzi metal rifovi i rokenrol balade. Na njemu ćete pronaći najbržu i najsporiju pjesmu koju je ovaj bend ikad napisao. Tematika tekstova je ozbiljnija i više humor ne prevladava kao ranije.“ – otkriva frontmen benda Miloš Kričković.

Youtube playlista albuma:

Album “Decenija” dostupan je za besplatan download na službenoj stranici benda te na svim digitalnim servisima, a uskoro će dobiti i svoje fizičko izdanje.

Mortal Kombat
Foto: Marko Ristić

“Decenija” popis pjesama:

 1. Balkan info
 2. Papučar
 3. Feminizam
 4. Rokenrol
 5. Rijaliti
 6. Od junaka do prosjaka
 7. Smrt
 8. Ljubomora
 9. Slobodan
 10. Ulica
 11. Majka

Nazvani po kultnoj videoigri, Mortal Kombat osnovani su 2009. godine. Fanove su stjecali sirovim i tvrdim zvukom uz direktne i satirične tekstove o modernom društvu. Novom albumu prethodila su tri studijska i jedan live album. Njihova obrada pjesme “Mala” benda Brkovi ne samo da im je priskrbila više od dva milijuna pregleda, već ih je uz spotovske pojave legendi Mikija (Six Pack), Dr. Popa (Atheist Rap), Shamse 69 (Brkovi) i mnogih drugih, sasvim zasluženo svrstala u sam vrh regionalne alternative.

Ulaznice za koncertnu promociju albuma, 22. ožujka u Močvari:

Koncert organizira Dostava Zvuka.

Total
16
Shares
Previous Article
Phoenician Drive

Vrelo zvuka: Phoenician Drive 06.03. dolaze u Zagreb

Next Article
markiz

Markiz novim singlom "Tko mi je bio kriv" i drugačijim zvukom najavljuju rad na novom albumu