Moskau-KSET-promocija-albuma-Love-Supreme

Moskau spotom za singl “Finnegan’s Wake” najavljuje novi album

Koprivničko-zagrebački bend Moskau najavljuje svoj novi album ‘Love Supreme’ novim spotom za singl “Finnegan’s Wake”. Autor spota je Nevio Smajić (nevideno.com). 

“‘Finnegan’s Wake’ je naslov stare irske balade koje su izvodili The Dubliners te braća Clancy, a ujedno je i ime posljednjeg romana Jamesa Joycea s kojim naša pjesma dijeli snolik narativ i elemente toka svijesti. Osim Joycea, u pjesmi se spominju i brojni drugi likovi iz povijesti, od Isusa i Džingis-kana, preko Williama Blakea, Richarda Burtona i Howarda Hughesa, pa do Jacka Kerouaca i naravno, Johna Coltranea, čiji se duh provlači kroz cijeli album,” objašnjavaju iz benda, te dodaju kako na ovoj, kao i na nekoliko drugih pjesama na ploči, gostuju “naši limeni prijatelji Igor Pavlica (truba) i Hrvoje Štefanić (trombon).”

Sam album donosi šest novih pjesama nadahnutih afričkom, američkom, afro-američkom, jazz, hip-hop i rock glazbom, što predstavlja priličan zaokret u odnosu na dosadašnji zvuk benda, a Moskau će ga uživo predstaviti na svom koncertu u KSET-u 12. prosinca.

Sam album izaći će početkom sljedeće godine, a vjerojatno će mu prethoditi još koji singl.

 

Total
0
Shares
Previous Article
Goran-Trajkoski

Goran Trajkoski 14. siječnja u zagrebačkoj Tvornici kulture

Next Article
Nenad-Borgudan-Detour

Intervju | Nenad Borgudan (Detour): „Angažiranost je reakcija na situaciju koja je zadesila sve bivše jugoslavenske države devastirane ratom, nacionalizmom, revizionizmom, pljačkom, nepravdom i siromaštvom“