Share
Motorcharge predstavili istoimeni debitantski album

Motorcharge predstavili istoimeni debitantski album

Kragujevački sastav Motorcharge objavio je istoimeni debitantski album, u izdanju izdavačke kuće RTR Records (Ride To Rock). 

Motorcharge je nastao 2015-e godine, iako je ideja okupljanja ovakvog benda postojala nekoliko godina pre toga. Bend su oformili Bora Petrović (ex Deadly Mosh, Steel Hornet) i Miloš Stošić – (Deadly Mosh, Steel Hornet), sa idejom da sviraju muziku koja ne bi bila strogo vezana za jedan muzički pravac, pa se tako na njihovim albumima mogu čuti uticaji od klasičnih heavy metal bendova 80ih, preko klasičnih blues, southern i rock&roll uticaja pa sve do punka i dr.

“U principu kad nas neko pita šta svirate, mi uglavnom odgovaramo sa Heavy Rock&Roll,” izjavili su iz benda.

Prvi gitarista benda je bio Predrag Milanović, koji je snimio samo prvi EP, a vec 2015e godine na njegovo mesto dolazi Dušan Andjelković (Intox). 2017e godine bend postaje četvoročlani sastav ulaskom Sretena Veličkovića (Neters Shrine, Deadly Mosh) na mesto druge gitare.

U studiju “Česnjak” u Kragujevcu pod producentskom palicom gitariste i pevača kultnog punk benda KBO! Saše Vujića Vuje bend snima sve dosadašnje radove, od kojih bi trebalo izdvojiti prvi EP “Motorcharge”, njihov prvi nezvanični album, “Take it or Leave it” 2015e godine, koji je samizdat na limitiranoj seriji kaseta isključivo kao promo izdanje, i EP “Rollin’ Down the Highway” 2016e godine.

Njihov prvi susret sa izdavačkom kućom Ride To Rock Records se odigrao 2017e godine kada su prvi put nastupili na festivalu Rock in Niš, koji je ova izdavačka kuća organizovala kao što mu ime i kaže u Nišu. Ubrzo posle tog nastupa potpisuju ugovor o saradnji sa RTR Records i prave planove za izdavanje prvog zvaničnog albuma. Iako je u samom pocetku planirano da bend objavi album sa potpuno novim pesmama, zbog činjenice da je već u tom trenutku bend imao oko 20ak zvanično neobjavljenih pesama, izdavačka kuća daje predlog bendu da snime jos tri nove pesme, a ostatak albuma bi činile neke od prethodno snimljenih pesama, Tako nastaje njihov prvi zvanični album, pod nazivom “Motorcharge” koji predstavlja retrospekciju svega onoga što smo do sada uradili, ali pored toga sadrži i tri potpuno nove pesme “It’s Easy”, “Power & Glory” i “Alcohol”.Motorcharge bend

U septembru ove godine, album zvanično izlazi kao digitalno izdanje, koje se može kupiti na preko 30 najbitnijih muzičkih servisa (Napster, iTunes, Deezer, Spotify i dr.) i kao limitirana serija vinila u žutoj boji u deluxe gatefold jacket pakovanju. Tiraž je limitiran na svega 300 primeraka, a zvanično će se naći u prodaji sredinom novembra ove godine.

Što se budućih planova tiče, u saradnji sa RTR Recordsom pripremaju mini turneju koja će obuhvatiti kako Srbiju tako i većinu okolnih zemalja. Za sada su potvrdjeni nastupi u Nišu prvog decembra, u Kragujevcu 22og decembra, i u Sofiji sredinom januara sledeće godine.

“Planiramo da prvu polovinu sledeće godine posvetimo promovisanju ovog izdanja, a nadamo se da će sledeće godine svetlost dana ugledati i novi album na kome bend radi već neko vreme, a neke od novih pesama koje će se naći na tom albumu bend planira da svira i uživo u toku predstojeće turneje,” rekli su iz benda.

Motorcharge čine: Milos Stošić – Vokal i Bas gitara, Sreten Veličković – Gitara, Dušan Andjelković – Gitara i Bora Petrović – Bubanj.

Za sve novosti vezane za bend možete naći i na njihovoj zvaničnoj fb stranici.