Moussaka i Ljuban u Fontani ispred Muzeja Jugoslavije

Moussaka i Ljuban u Fontani ispred Muzeja Jugoslavije

LETO U MUZEYU SE NASTAVLJA, ovoga puta potpuni spektakl u FONTANI, na platou ispred Muzeja Jugoslavije, uz nastup benda Moussaka, SKREČ MAJSTORA LJUBANA i scenografiju Incredible Boba.

Želimo da se prisetimo kultnih jugoslovenskih pop i folk hitova, koji su obeležili drugu polovinu dvadesetog veka, ali na nesvakidašnji način. Pozvali smo umetnike sa savremene scene koji će vam predstaviti u alternativnom svetlu hitove Lepe Brene, Halida Bešlića, Bijelog dugmeta, Zane…

Moussaka je jedan od retkih domaćih sastava čija se muzika može svrstati u instrumentalni surf-rok. Energičan četvoročlani bend izvodi poznate i manje poznate domaće pop-folk numere iz druge polovine dvadesetog veka, u svom aranžmanu, uz dosta autorskog upliva. Ovaj nesvakidašnji sastav predstavlja pikantni spoj izvorne gitarske škole pedesetih godina i jugoslovenske pop-kulturne estetike. Neverovatna bliskost kalifornijskog surf-roka i balkanskog muzičkog narativa ogleda se u izlomljenim, ali snažnim ritmovima i melodijama punim najtežih emocija i nostalgije.

Ljuban, skreč majstor ex-yu vinila i jedan od najveštijih treš-hop selektora u poslednjoj deceniji, dolazi nam iz Sevojna, malog industrijskog grada u zapadnoj Srbiji. Skrečuje ploče od 2006. godine, koristići semplove od bluz, rok, dečje muzike pa sve do folka koje kombinuje sa hip-hop, big-bit ritmovima. Specijalno za ovu priliku koncentrisaće se na jugoslovenske vinile, a šta će se desiti sa njima kada ih Ljuban izgrebe – to već ostaje da vidimo.

Da ceo događaj još više dobije karakter spektakla, postaraće se Incredible Bob, nagrađivani medijski umetnik koji kombinuje generički video, elektronsku muziku, svetlosne efekte i interaktivne tehnologije u svojim performansima. Njegove svetlosne koreografije i vizuelni spektakli nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Muzej Jugoslavije, u partnerstvu sa opštinom Savski Venac, pokrenuo je projekat pod nazivom Leto u Muzeju sa idejom da afirmiše Muzej kao mesto za druženje i zabavu.

Program Leta u Muzeju 2019. godine:

25.05. TRESE.LUPA.UDARA u 20 časova na platou ispred Muzeja Jugoslavije

16.06. YUGO PIKNIK u parku skulptura Muzeja Jugoslavije od 12 do 20 časova

13.07. MOUSSAKA BEND u 20 časova na platou ispred Muzeja Jugoslavije

24.08. VEČE YU VINILA u 19 časova na platou ispred Muzeja Jugoslavije

Total
0
Shares
Previous Article
WAVEUL festival u Ulcinju od 25. jula do 28. jula

WAVEUL festival u Ulcinju od 25. jula do 28. jula

Next Article
One Possible Option Live Studio Session

One Possible Option predstavili nove pjesme na „Live Session-u“