Mumford & Sons Delta

Mumford & Sons objavili iščekivani novi studijski album “Delta”

Mumford & Sons objavili novi album – svjetlo dana konačno je ugledalo iščekivano studijsko izdanje „Delta“!

Skupina Mumford & Sons danas je objavila svoj iščekivani studijski album, naslova „Delta“, prethodno najavljen pjesmama „Guiding Light“ i „If I Say“. Izdanje je u Hrvatskoj dostupno u radijskom eteru te putem Deezer i Google Play digitalnih glazbenih platformi, dok se fizičko izdanje može kupiti putem službene stranice benda.

Album „Delta“ njihovo je četvrto po redu studijsko izdanje, a stiže nam tri godine nakon albuma „Wilder Mind“ (2015.). Vijest o ovom novom albumu stigla nam je krajem rujna, kada su na ugodno iznenađenje brojnih fanova diljem svijeta objavili i najavni singl – pjesmu „Guiding Light“ te potvrdili datum objave ovog iščekivanog izdanja. Za spomenuti singl predstavljen je i prateći videospot, snimljen u Londonu, u krugu obitelji, prijatelja i najbližih fanova skupine: 

Produkciju izdanja potpisuje cijenjeni Grammyem nagrađeni producent Paul Epworth (Adele, Rihanna…), s kojim je skupina prvi put surađivala, a pjesme su snimane u njegovom Church studiju u Sjevernom Londonu. Suradnja je bila izvanredna, što potvrđuju i momci iz benda: „Nas četvero zajedno radimo već 10 godina, a Paul je uspio izvući iz nas ono najbolje, na veoma cool način, što je bilo vrlo uzbudljivo. (…) On je optimist, i u svemu vidi samo pozitivnu stranu, a to stvara veoma posebnu energiju u studiju.“

Ideje i osnovice pjesama za album „Delta“ nastajale su postepeno kroz tri godine, a prvi prvom studijskom sessionu uz Paula kreirana je i prva pjesma u potpunosti – bila je to „Slip Away“, kojom su Mumford & Sons bili iznimno zadovoljni, a to im je ujedno bio i pokazatelj kako je Paul pravi odabir za producenta ovog izdanja. I tako je sve krenulo…

Korak po korak, zajedno su stvorilii više od 25 pjesama, od čega ih je njih 14 odabrano za standardnu verziju albuma. Opisujući album u jednom od intervjua, Marcus Mumford je istaknuo: „Bio je pravi izazov kreirati ove pjesme i oblikovati ih u album. Isprobavali smo razne načine stvaranja glazbe, za ovaj album nam je trebalo vremena… Ovo je kolekcija pjesama koje su i lirikom i glazbom intimnije od svega što smo do sada objavili. Ovo je vrlo instrospektivan album“, zaključio je.

Objavu albuma prati i velika svjetska turneja – započinju je upravo ovog petka, 16. studenog, na dan objave albuma, rasprodanim koncertom u Dublinu. Prema trenutno dostupnim informacijama turneja će kroz ovu i sljedeću godinu uključivati 65 koncertnih datuma, a najbliže našim prostorima nastupit će u Milanu (29. travnja), Münchenu (1. svibnja) i Beču (3. svibnja).

Interesantno je i kako sljedeće godine njihov debitantski album „Sigh No More“ slavi jubilarnu desetogodišnjicu od objave, a bend ujedno obilježava i prvu dekadu iznimno uspješne glazbene karijere, koja uključuje rasprodane svjetske turneje, četiri studijska albuma, tri live izdanja, te BRIT Awards i Grammy nagrade, uključujući one u značajnim ‘Best British Album’ i ‘Album of the Year’ kategorijama.

Total
6
Shares
Previous Article
HAVC podržao film Grudi u režiji Marije Perović

HAVC podržao filmove 'Grudi' i 'GYM'

Next Article
Tower Rock Fest 2018

6. Tower Rock Fest, festival autorskih bendova Srbije od 22. do 24. novembra u Vršcu