Share
Mutant Urban Dance Ansambl 26.01. u Požarevcu

Mutant Urban Dance Ansambl 26.01. u Požarevcu

Koncert novosadskog benda Mutant Urban Dance Ansambl, u KB Klubu Požarevac.

Bend “Mutant Urban Dance Ansambl” aka (M.U.D.A.) je tročlani muzički sastav iz Novog Sada, 26.01.2019. godine održaće koncert u na daleko već poznatom požarevačkom „KB Klubu“. Koncert je najavljen sa početkom u 22h.

Bend neguje new wave/rock/funk/punk zvuk sa dve bas gitare i bubnjem. Ono što karakteriše ovaj bend su moćan ritam, zarazne bas deonice i minimalizam u lirici, što sam bend izdvaja iz uobičajenog muzičkog konteksta i daje na autentičnosti. Muzički izražaj je energički upečatljiv, dinamičan i zanimljiv.

Bend je počeo sa radom 2014. godine, i uz nekoliko promena u bendu se ustaljuje postava Milan Vasiljev Vasko (bas/vokal), Nenad Grbušić (ritam bas) i Aleksandar Milovanović Lesa (bubanj/prateći vokal). Bend u ovom sastavu u sopstvenoj režiji izlazi u javnost sa nekoliko singlova (Gravitacija, Jedna jedina stvar, Kosmička mudrost,…), a i počinje bivati koncertno aktivan kako u Novom Sadu, tako i u široj regiji. Zapaženij nastupi su svakako EXIT festival Novi Sad, Arsenal fest Kragujevac, Demo fest Banja Luka, Beer Garden Beograd, Gitarijada Ratkovo,… kao i nekoliko nastupa u inostranstvu. Nakon tri godine iscrpnog rada na pesmama bend početkom 2017. godine ulazi u studijo i snima prvi album pod naslovom “Kultura do kolena”. Album je snimljen u studiju “Piknik” u Novom Sadu, pod producentskom palicom Miroslava Majkića, poznatijim kao Gos’n Bandar. Album izlazi pod okriljem izdavačke kuće “SKC Novi Sad” i promovisan je 22. decembra 2017. godine u SKC Fabrika u Novom Sadu.

U međuvremenu, u periodu od snimanja do same promocije albuma, postava benda se izmenila. U bend nakon razlaza sa Markom Vasiljevim, dolazi na poziciju lead bas gitare i vokala Marko Vulinović (TetraPank, ex Odvojena stvarnost). Bend u ovoj postavi pravi mali obrt u zvuku i u novijim aranžmanima nastavlja promociju aktuelnog albuma. U toku 2018. godine u novoj postavi predstavljen je novi singl “Čeka me čovek”. Bend već uveliko priprema drugo studijsko izdanje.

Mutant Urban Dance Ansambl”, (M.U.D.A.):

  1. Marko Vulinović – vocal/lead bass
  2. Nenad Grbušić – rhythm bass
  3. Aleksandar Milovanović – drums/back vocal

FB Page: www.facebook.com/MutantUrbanDanceAnsambl

Bandcamp: https://mutanturbandanceansambl.bandcamp.com

Instagram: www.instagram.com/bend_m.u.d.a

Ulaznice za ovaj koncert prodavaće se po ceni od 200 dinara, koje možete kupiti na sam dan koncerta u KB Klubu.

Više o događaju na:

FB fan page: www.facebook.com/MutantUrbanDanceAnsambl

FB event: www.facebook.com/events/366974644100227/

FB Klub KB page: www.facebook.com/klubkb.pozarevac/