Na putu ka suncu album prvenac benda Parampaščad

“Na putu ka suncu” – objavljen album prvenac benda Parampaščad

Crnogorska alt rock grupa “Parampaščad” predstavila je svoj dugo očekivani prvenac “Na putu ka suncu”, za izdavačku kuću Lampshade Media.

Četvoročlana grupa Parampaščad nastala je još 2011. godine, kada su dugogodišnji prijatelji odlučili da svojim muzičkim stilom unesu prekretnicu u crnogorsku muzičku scenu. Inspirisani različitim muzičkim ukusima i uticajima, kreirali su jedinstveni alt rock zvuk, koji je vrlo brzo stekao brojne, stalne fanove u Crnoj Gori, ali i šire. Na albumu prvencu “Na putu ka suncu” nalaze se četiri singla, koja su objavljena u periodu od 2017. do 2019. godine, kao i šest novih pesama snimljenih  2020. godine:

– Album nije radjen po nekom šablonu, nego je skup naših životnih iskustava predhodnih godina, pa zato i mislim da je kao cjelina savršeno zaokružen. Uz četiri najavna singla “Komadi”, “Kilometri”, “Život moj” i “Danas je dan kad biće sve u redu”, donosimo i šest svježih pjesama i tako zaokružujemo cijelu priču.

kaže Stefan Pantović, frontmen i producent albuma.

Po rečima Ivana Ivanović, A.K.A. Bubnjivi, gitariste benda, koncept albuma “Na putu ka suncu” je u samom nazivu. Od prve do poslednje pesme slušalac treba da kroz lična pitanja, preispitivanja, ljubav, bunt, dodje do puta koji vodi ka čistoj i širokoj energiji koja nas sve zajedno privlači. Lična i intimna priča koju svako treba da čuje, dodaje Ivan, ispričana  sirovim, opet sofisticiranim rock zvukom, koji oslikava ličnosti ova četiri čoveka, a koji taj zvuk stvaraju. 

Uz album, kao bonus, kreće i video spot za njihov, do sada najveći hit “Komadi”. Snimljen kada i pesma 2017. godine , dugo je “stajao u fioci” bez jasne vizije šta dalje sa istim. Medjutim, u doba karantina povodom pandemije, basista grupe Momčilo Radulović, inače diplomirani video producent, preuzeo je materijal u svoje ruke i od njega napravio odličan najavni spot za album. 

bend Parampaščad
Parampaščad

Snimatelji su bili Ivan Knežević i Damjan Spasojević, a scenograf Danilo Knežević.
 
Momčilo o spotu kaže:

– Spot “Komadi” je apstraktan vizelni doživljaj jedne ljubavne priče i opisuje njenu težnju da zauzme mjesto i ostvari se u nekim lijepim segmentima materijalnog svijeta.

Album je uradjen baš kako su ga momci oduvek  zamišljali, a sniman je na tri lokacije.  Momčilo Radulović A.K.A. Stari Mox, basista Paščadi kaže:

– Ovo izdanje je dugogodišnja težnja za svjetlom. Period stvaranja je bio period izgaranja, čišćenja, spoznaja i prihvatanja. On predstavlja naš vjerodostojan odraz u ogledalu koji stoji na tom putu.

– Na njega smo čekali od 2017. godine, – dodaje Stefan – jedan od razloga zašto je samo snimanje i produkcija trajalo toliko jeste, naša želja da album zvuči baš kako smo ga zamislili, da izadje baš za Lampshade Media i da bude masterovan u Londonu. Sve to smo na kraju i ostvarili,  i to nas čini srećnim. Godine 2018. smo imali i peh. Naime, neko nam je upao u studio, ukrao sve gitare i dio opreme koje smo imali, pa nas je to dodatno unazadilo. A zatim 2020. i pandemija. Ali evo nas u pravom momentu, sa pravim materijalom!

Sastav čine: Stefan Pantović – Vokal / Gitara, Ivan Ivanović – Solo gitara / vokal, Momčilo Radulović – Bas gitara / vokal i Marko Milonjić -bubnjevi.

Snimano u: Studio STIVI u Spužu, studio STIVI 2 Stara Varoš i MENŠN, Orja Luka.  Master: STIVI STUDIO, Stefan Pantović, Spuž Šamarčina, studio Borisa Mladenovića, Vrbas i u Londonu, studio “Doctor Mix” Claudio Passavanti.  Cover arta Ognjen Kračković

Total
2
Shares
Previous Article
Blokstok festival 3. jula na Novosadskom sajmu

Blokstok festival 3. jula na Novosadskom sajmu

Next Article
Prvi Nektar Garden Fest u Prijedoru od 22. do 24. jula

Prvi “Nektar Garden Fest” u Prijedoru od 22. do 24. jula