Share
Nagradna igra | Poklanjamo 3×1 ulaznicu za koncerte Šilpe Rej u Novom Sadu i Beogradu

Nagradna igra | Poklanjamo 3×1 ulaznicu za koncerte Šilpe Rej u Novom Sadu i Beogradu

Američka kantautorka čiji se muzički stil može opisati kao bluz pank na koji nije ostao imun ni veliki Nik Kejv (koji ju je poveo na evropsku turneju), Šilpa Rej (Shilpa Ray) održaće koncert u Srbiji u sredu, 24. jula 2019. godine u Firchie Think Tank Studiju u Novom Sadu u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke sa početkom u 21 čas, odnosno dan kasnije, 25. jula u Jazz kantini Lisabon u Beogradu.

Portal Treći Svijet za svoje čitatelje ima 3×1 ulaznicu, sve što treba je da odgovorite na nagradno pitanje koje glasi:

Na kojem festivalu u regiji Šilpe Rej nastupa 2. avgusta?

Odgovor pošaljite zajedno sa svojim podacima (ime, prezime, grad) na infotrecisvijet@gmail.com i u naslovu maila napišete “Nagradna igra Šilpe Rej”. 

Pored ovih koncerata, agencija Rock Svirke bukirala je i ostale datume na njenoj balkanskoj turneji uključujući Ljubljanu (23. jul, Gala Hala), Prizren (26. jul, Lumbardhi), Sofiju (27. jul, Mixtape 5), Platamonu (29. jul, Jam), Jagodinu (31. Jul), kao i nastup na SuperUho festivalu u Primoštenu 2. avgusta.

Šilpa Rej je američka kantautorka čiji se muzički stil može opisati kao bluz pank. Upravo ovaj stil porede sa izvođačima kao što su Blondie, The Cramps i Screamin’ Jay Hawkins, dok njen vokal upoređuju sa Pati Smit (Patti Smith), Nikom Kejvom (Nick Cave) i Elom Ficdžerald (Ella Fitzgerald).

Njeno aktuelno EP izdanje Nihilism objavljeno je sredinom maja prošle godine. Inspirisana i napisana nakon gledanja Long Strange Trip, dokumentarne serije o bendu Grateful Dead, pesma „Shoot This Dying Horse” je valcer po kišnom danu koja govori o tome kako se loše stvari mogu desiti bilo kome, u bilo koje vreme na najrazličitije i najbeznačajnije načine. Još direktinije, to je priča o tome kako si ostavljen u baru dva dana pre Božića.