bl-rising-fest

Najavljen treći „BL Rising“ – Humanitarni događaj posvećen alternativnoj muzici

U organizaciji Udruženja građana „Kultura kulturi“ iz Banjaluke, u banjalučkom klubu „City pub“ 3. i 4. aprila sljedeće godine (petak i subota) po treći put biće održan „BL Rising“, smotra humanitarnog karaktera posvećena alternativnoj muzici i autorskim bendovima.

Nakon dva uspješna izdanja „BL Rising“ polako postaje jedan od značajnijih događaja posvećenih različitim muzičkim žanrovima i bendovima, a do sada je privukao brojne posjetioce iz cijele Bosne i Hercegovine, te iz Slovenije i Njemačke.

Prvo ime trećeg izdanja „BL Risinga“ je bend „Morost“ iz Slovenije, sastav koji je ove godine nastupao na slovenačkom festivalu „Metal Days“, održanom u Tolminu. „Metal Days“ je jedan od najznačajnijih evropskih festivala, a posvećen je alternativnoj, rok i metal muzici. Bend „Morost“ osnovan je 2010. godine, a trenutno ga čine: Jonas Savšek, Peter Frol, Blaž Zupan, Andrej Škof, Tamara Cerović Erjavec i Jan Martin Dobre.

Ukupno 20 bendova nastupilo je na prošla dva izdanja, a za treće izdanje do sada su se prijavili bendovi iz pet država. Svi bendovi, koji imaju želju da budu dio ove priče, imaju bar pola sata autorskog materijala, a još se nisu prijavili, mogu to da učine preko zvaničnog sajta festivala. Prijave su otvorene do 16. decembra.

Ideja o „BL Risingu“ nastala je 2017. godine, s ciljem da se stvori događaj kojim bi bila pružena prilika autorskim bendovima, a u isto vrijeme i humanitarna pomoć onima kojima je potrebno.

Od prikupljenih sredstava do sada su pomoć dali javnoj kuhinji „Obrok ljubavi“, te za liječenje Nine Bližnjaković iz Doboja i za liječenje Laforine bolesti. U okviru trećeg izdanja, donacije će prikupljati za liječenje bolesnih Snježane Plavšić-Đurović i njenog sina Gregora iz Mahovljana.

Ukoliko želite da pratite novosti vezane za „BL Rising“, možete to da učinite preko zvanične web stranice, Facebook stranice i događaja, YouTube kanala, te Instagram naloga. Sve novosti vezane za Udruženje građana „Kultura kulturi“ možete da pratite na Facebook stranici udruženja.

Portal Treći Svijet je i sljedeće godine generalni medijski sponzor festivala.

Total
0
Shares
Previous Article
pocket-palma

pocket palma objavili istoimeni debitantski album

Next Article
RAMPA-Šta nama-treba

RAMPA predstavila novi singl-spot „Šta nama treba“